Recepten

 

 

Bij het aangeven van de hoeveelheid van een ingrediënt maak ik vaak gebruik van Engelse cups and tables-teapoons, dit werkt erg makkelijk met name bij raw food gerechten. De recepten zijn voor 2 personen tenzij anders aangegeven. Neem zoveel mogelijk biologische producten.

 

1    tbsp   = 15     ml               1  cup   =   250 ml

1     tsp    =  5     ml             1/2 cup   =   125 ml

1/2 tsp    =  2,5   ml            1/3 cup    =    80 ml

1/4 tsp    =  1,25 ml            1/4 cup    =    60 ml

graan-versie-7

Zoete zomersalade met wilde perzik en madeliefjes

Geniet van deze nazomer salade, lekker licht en zeer voedzaam door de walnoten die in deze tijd zich al laten zien aan de boom. Deze salade is voor 1 persoon.

41.salade

 

 

 

 

Ingrediënten:

Salade: ± 5 grote bladeren eikenblad sla, 2 wilde perziken, 1/8 cup rozijnen, 1/4 cup walnoten en madeliefjes

Dressing: 1/8 cup olijfolie extra vierge, 1 tsp mosterd, 1/2 zachte gemberbol fijn gemaakt met de knoflookpers, 1/2 tsp honing, peper en zout.

 


1. Was de sla en scheur hem in grote stukken. Was de madeliefjes en haal de steeltjes ervan af. 

2. Ontpit de perzik en snij hem in partjes

3. Leg de sla op een groot bord. Strooi de rozijnen de klein gemaakte walnoten erover. Leg de partjes perzik en de madelief bloempjes op de salade.

4. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en roer dit goed door elkaar. 

5. Giet de dressing over de salade.

Wie heeft er deze zomer niet kunnen genieten van het uitspattende groen van de natuur. Zoveel kracht straalt elk blaadje, elke bloem je tegemoet. Als we eens wisten wat voor levenskracht we werkelijk kunnen opzuigen, wanneer we ons er nog meer bewust van waren! Waarom gaan mensen zo graag kamperen? Om in de natuur te zijn. Je helemaal vervult weten en voelen van de energie die doordrenkt is in alles wat groeit en bloeit.

Madeliefjes kun je gewoon eten, ze hebben een ietwat zoete smaak en zijn een van de bloemetjes die je salade prachtig opvrolijken. Want dat doen ze voor mij. Ze vrolijken mij op. Dat was al toen ik klein was en er kransjes van maakte voor op mijn hoofd en nu geniet ik ervan in mijn salade. Dank je wel mooie natuur!

Amandel yoghurt met appel en rozijnen

Voor diegene die een melkallergie hebben is dit een heerlijk alternatief. Super makkelijk om te maken en erg lekker en voedzaam.

Tip: Je kunt een grotere hoeveelheid maken en deze een aantal dagen bewaren in de koelkast liefst in een glazen pot.

Ingrediënten: 

Voor de yoghurt: ¼ cup rauwe ongeweekte amandelen, ½ cup koud water, 3 dadels ontpit, 5 druppels vanille extract en een beetje zout

Toevoegen: 1 kleine onbespoten appel, handje rozijnen en kaneel, optioneel 1 tsp Camu Camu poeder rijk aan vitamine C en Chiazaad

1.Voeg eerst de amandelen in de blender/keukenmachine en blendt net zo lang tot het er uit ziet als poeder.

2.Voeg de dadels erbij en blendt weer tot alles fijn is.

3.Voeg het water, de vanille en een snufje zout toe en blendt alles tot een egale massa.

4. Was de appel en snijdt hem in kleine stukjes.

5. Doe de amandelyoghurt in een schaaltje, voeg de stukjes appel toe en strooi er de rozijnen en het kaneel over.

Veel mensen zijn allergisch voor koeienmelk en waarom zou dat nu zijn? Hebben wij koeienmelk eigenlijk wel nodig? Mijn antwoord is nee. Is het niet heel begrijpelijk dat je lichaam kan protesteren bij het nemen van dierlijke melkproducten?! Is dit niet gewoon een signaal van je lichaam dat deze moeite heeft het te verwerken?! Met name de lactose in dierlijke melk kan blijven plakken aan de darmwanden. Uiteindelijk is koeienmelk voor de kalfjes en mensenmelk voor de baby’tjes.

Als mensen de signalen van hun lichaam serieuzer namen, dan zouden de klachten al veel meer af nemen. Als je dan toch melkproducten wilt nemen dan zou je voor de lichtere variant kunnen kiezen zoals geitenmelk. Deze is lichter verteerbaar dan de koeienmelk en beter te verwerken voor je spijsvertering. Ook in yoghurt is de lactose al sterk verminderd in vergelijking met melk. Maar als je het mij vraagt is deze plantaardige variant, de amandelyoghurt, misschien nog wel de beste. Heerlijk voedzaam door de rauwe noten en licht verteerbaar en lekker.

Rauwe Courgette pasta

 

 

Ingrediënten:

Pasta: 1 courgette, 1 rode ui, 4 tbsp olijfolie extra vierge, een paar druppeltjes citroensap, 1 tbsp pijnboompitten, peper en zout en radijskiemen

Saus: 10 gedroogde tomaten, ± 2 uur geweekt, 2 tbsp pijnboom-pitten, 1 handje verse koriander, 1 teentje knoflook, 12 tbsp olijfolie extra vierge, peper en zout

Een ideaal keukeninstrument is de spiral slicer. Je kunt er wortels, komkommer, retich en courgette in prachtige slierten mee snijden. Voor de rauwe courgette heb je de spiral slicer nodig.

1. Was de courgette en draai er mooie slierten van

2. Snij de rode ui in kleine stukjes

3. Doe de courgette met de rode ui, extra vierge olijfolie, citroensap en wat peper en zout in een schaal en laat alles even lekker intrekken

4. Voeg voor de saus de geweekte tomaten, de pijnboompitten, de koriander, de knoflook, de olijfolie en peper en zout in de blender en blend alles tot een mooie saus

5. Leg een flinke portie courgette pasta op een mooi bord en strooi de pijnboompitten erover, schep de rode saus er bovenop en maak het af met een bosje radijskiemen

Super gezond en lekker!

Kokos shake

Ingrediënten:

voor 2 grote glazen  

100 gram vers kokosvlees = halve kokosnoot

1 cup water of kokoswater

1 rijpe banaan

½ papaja

1. Je begint met het openbreken van de kokosnoot. De drie gaatjes bovenin tik je met een hamer en een dikke spijker door. Giet het kokoswater in een kommetje. Voor het breken van de harde bruine bast van de kokos houd je de kokos in je hand en tik je met een hamer rondom in het midden op de kokosnoot. Ga net zo lang rond, totdat je voelt dat hij gaat barsten. Uiteindelijk breekt de kokos in tweeën. Je kunt dan met de hamer verder op de bast tikken en je zult zien dat je telkens een schelpje eraf kunt trekken dat loskomt, zodat je alleen nog kokosvlees hebt.

2. Doe het kokosvlees in de blender en mix het flink, totdat het echt hele kleine stukjes zijn.

3. Voeg het water toe, je kunt het kokoswater uit de noot gebruiken en het aanvullen totdat het 1 cup is, mix het in de blender. 

4. Voeg de banaan en de ontpitte papaja toe en mix dit verder in de blender.

Ik vind het heerlijk om het een beetje dik te eten met een lepeltje, maar als je wilt kun je meer water toevoegen.

Kokos is een van de meest voedzame noten die er bestaat. Je kunt aan de vrucht met zijn stevige bast en aan het witte kokosvlees al zien en voelen dat dit een enorme booster aan levensenergie zal geven. Ik zeg voelen, want dat is voor mij de eerste test om te weten of iets voedzaam is. Je kunt werkelijk diep van binnen de voedingswaarde voelen door jezelf er gewoon in te trainen. Dieren hebben dit vermogen van nature, maar wij ook! Alleen hebben we het afgeleerd en moeten we door er weer mee bezig te zijn dit vermogen weer activeren. Je zou dagen kunnen leven op een kokos shake als deze. Waarom denk je dat het anders is gecreëerd, natuurlijk voor diegene in de tropische oorden die er van moeten leven?

De intentie kun je erachter voelen. De onderzochte eigenschappen en voedingsstoffen die gemeten zijn in de stof zijn alleen maar een gevolg van de intentie die aan deze vrucht is meegegeven bij de creatie.

Kokosolie kun je bijvoorbeeld bij hoge temperatuur verhitten, terwijl de oorspronkelijke eigenschappen zoveel mogelijk behouden blijven. Hierdoor is het zeer geschikt voor het frituren van bijvoorbeeld frietjes. Ook het kokoswater geeft een enorme energieboost en bevat vele waardevolle stoffen voor je lijf. Maar het leuke is dat je zonder dit allemaal te weten als eerste zelf kunt voelen wat de voedingswaarde is van de noot en dit geldt natuurlijk voor al het voedsel. Zo kun je zelfs leren onderscheiden dat sommige biologische producten, waarvan gezegd wordt dat ze voedzaam zijn, helemaal niet altijd zoveel meer voedzaam hoeven zijn dan een niet biologisch product. Iedereen kan je voor de gek houden, maar je gevoel liegt nooit.

 Aspergesoep

Ingrediënten:

400 gram verse geschilde asperges 

5 dl water

2 vegetarische bouillonblokjes

2,5 dl havermelk

1 sjalotje

2 eetl. ontgeurde kokosboter of olijfolie

1 eetl. peterselie

2 eetl. tarwebloem

 

Tijdens mijn fietstocht op het Brabantse platteland zag ik ineens een bordje asperges te koop. ‘Dit gaat hem worden,’ dacht ik. ‘Verse asperges, heerlijk!’

1. asperges en ui in stukjes snijden

2. 2 eetl. kokosboter in een pan doen, uitje erbij voegen

3. asperges toevoegen een minuutje laten sudderen

4. 2 eetl. bloem met wat water tot een egaal papje maken, dit toevoegen, goed roeren en een minuutje laten staan

5. in kleine beetjes de havermelk toevoegen, blijven roeren zodat het een egaal soepje wordt

6.het water toevoegen, het geheel aan de kook brengen daarna het vuur laag zetten

7. blokjes bouillon erbij doen 

8. 5 minuutjes laten koken

9. soep pureren met de staafmixer 

10. op smaak brengen met peper, zout en peterselie

Geeft men niet vaak een heerlijk kopje soep om aan te sterken als je ziek bent? Maar hoe kan het dat soep, ondanks dat het goed door gekookt is, je toch een vervuld en voedzaam gevoel geeft? Je zou zeggen dat van de voedzame ingrediënten na het koken weinig over is, maar wat maakt de soep dan zo voedzaam? Zou je jezelf kunnen afvragen. Zal ik het maar gelijk zeggen, de intentie van de bereider of de gever. Met welke intentie wordt soep vaak gegeven? Om je er je goed bij te laten voelen, je lekker warm te maken van binnen, je aan te laten sterken als je je wat zwakjes voelt. Zou dus de gedachte waarmee de soep gemaakt en gegeven wordt geen invloed hebben op het eten? Ik weet wel zeker van Yes!

De meeste van jullie kennen vast wel het fenomeen van de prachtige waterkristallen. Het water dat is beïnvloed met liefdevolle gedachten, zoals kracht, verbinding en liefde, laten waanzinnig mooie, harmonieuze vormen zien, daarentegen laten de kristallen die beïnvloed zijn met woorden als haat afschrikwekkende vervormde kristallen zien.

Dit zegt al heel veel over wat gedachten en energieën kunnen doen.  Neem daarmee ook nog eens mee dat we voor zo’n 65 % uit water bestaan en zie dan eens wat voor een invloed intenties en gedachten op onze cellen en ons hele wezen kunnen hebben!

Mijn stelling is dat de intentie van de bereider of gever voor 75% van invloed is op de voedingswaarde. Laat dit maar eens bezinken en …… heel veel ‘plezier’ bij het maken van je soepje.

Rauwe chocolade

Ingrediënten:

Voor ± 20 stukjes chocolade in ijsblokjesvorm.

1 cup geweekte cashewnoten

2 ontpitte medjool dadels

1/3 cup rauwe cacao poeder

7 gedroogde abrikozen

4 tbsp gesmolten kokosboter (smelt vanaf 20-30 graden)

4 tbsp kokosrasp

1/8 cup agave siroop

Nodig:

Flinke dosis geduld en het vermogen tot genieten van de bereiding! Een goede sterke keukenmachine of blender is een must, omdat de ingrediënten nogal stevig en vast van vorm zijn. 

1.De cashewnoten week je 4 uur in een bakje met water en de 2 medjool dadels ontpit je, deze zijn groter en zachter en op zichzelf al heerlijk om te eten. 

2.Je begint met het fijn maken van de abrikozen, ik chop ze zo’n 5 seconden, dan zijn het mooie kleine stukjes, deze haal je uit de blender en doe je in een beslagkom.

3.Daarna doe je de ontpitte dadels, de geweekte cashewnoten, de gesmolten kokosboter en de agavesiroop in de blender. Dit chop en blend je goed totdat het een egale massa is geworden, regelmatig tussendoor even stoppen om alles met een pollepel goed naar beneden te duwen en zo alles goed gemengd te krijgen.

4.Wanneer het een mooie dikke saus is geworden doe je de cacaopoeder er bij, schep het eerst even met een pollepel handmatig er door heen om vervolgens te gaan blenden, anders stuift het poeder alle kanten op. Blenden en af en toe weer even stoppen om het met een pollepel naar beneden te duwen.

5.Schep de chocolademassa bij de abrikozen in de beslagkom en voeg de kokosrasp toe. Het mengen vergt enige spierkracht, een pannenlikker werkt het beste.

6.Dan neem je een ijsblokjeshouder en een kommetje met heet water om de lepels tussendoor in schoon te maken. Je schept met twee theelepels de vakjes vol, duw de chocolade goed aan zodat het hele vakje tot in de hoekjes is gevuld.

7.Zet de chocolade in de koelkast met een stukje folie erover heen voor het behoud van de smaak. Na een paar uurtjes heb je heerlijke zelfgemaakte chocolade die supergezond is.

Je kunt ook variëren door rozijnen in plaats van abrikozen te nemen of door er stukjes walnoot door te doen. Ook Chia zaadjes zijn heel gezond en lekker om te gebruiken.

Chocolade wie is er niet dol op? Iedereen zal hier zo’n beetje volmondig ja op antwoorden. Nu is de vraag natuurlijk: ‘Waarom zijn we met zijn allen zo dol op chocolade?’ Velen zullen zeggen: ‘Het is zo knapperig en dan zacht, het smelt zo heerlijk in je mond, de geur en de smaak geven me een geluksgevoel en een vol gevoel.’ Toch leuk dat de meesten soortgelijke ervaringen hebben bij het eten van chocolade.

In mijn boek ‘Wat is ware voeding?’ heb ik geschreven over de verschillende soorten intenties die ten grondslag lagen bij diverse soorten plantaardige voeding. Als je even wat verder met mij mee kunt, dan zul je het volgende begrijpen en dat is dat alles ooit gecreëerd is met een intentie. Vele soorten planten zijn gecreëerd met een intentie en doel om de mens uiteindelijk te laten genieten en te laten ervaren wat het is om voedsel te ruiken, te proeven en het te eten. En ons voedsel is er natuurlijk om er brandstof uit te halen, zodat we ons energiek kunnen voelen.

Als we tegenwoordig eens kijken naar ons voedselaanbod met name in de reguliere supermarkten, in hoeverre kunnen we daar dan nog brandstof, kortom energie, uit halen? Dat wordt moeilijk, is het niet? Je moet tegenwoordig een goed onderscheidingsvermogen hebben wil je het beste en meest oorspronkelijke voedsel er tussen uit kunnen halen. De enige gids daarbij is je gevoel en deze is, zoals jullie inmiddels wel weten, aardig onderbelicht gebleven bij de hedendaagse mens.

Veel wordt ingekleurd door eigen gedachten of hoe het collectief van de mensen om je heen erover denkt. Toch is de weg naar je weer werkelijk gezond en vitaal voelen de weg van je gevoel waar ieder zijn eigen instapmoment in heeft. Het begint met jezelf vragen te stellen over van alles en nog wat. De antwoorden weer in je gevoel leren vinden en dit voor mogelijk houden.

Ik heb veel inzichten opgedaan door een jarenlange schoning, waarbij ik steeds kritisch bleef op alles. Langzamerhand werd ik steeds meer op mijn gevoel teruggeworpen om alles te kunnen begrijpen. Nu doe ik alles op mijn gevoel, ook het inkopen en bereiden van voedsel. Door me alleen te laten leiden door mijn gevoel ben ik steeds meer aangesloten op de bron, die de kennis bevat van al wat is. Iedereen kan uit deze bron, die de kennis bevat van al wat is, uiteindelijk antwoord krijgen op alle vragen. Het hangt van je bewustzijnsgraad af en in hoeverre je nog ballast hebt waar je je van zou moeten schonen om uiteindelijk ook het contact te krijgen met de bron en zo de antwoorden in jezelf weer te vinden. Dit is overigens voor iedereen verschillend.

Zo is ook mijn boek ‘Wat is ware voeding?’ ontstaan. Ja, ik zeg ontstaan, want ik had van te voren totaal geen plan om dit boek te gaan schrijven. Ik voelde dat ik de ervaringen die ik in de dagelijkse praktijk meemaakte op het gebied van voeding als vanzelf op moest schrijven om de inzichten uiteindelijk te kunnen delen met mensen die zover waren om ook deze kennis tot zich te nemen of te willen onderzoeken. Het is alsof ik een trend voelde aankomen, want hoewel het boek net uit is, ben ik er jaren geleden al mee begonnen. Voeding is hot! Het is tenslotte onze eerste levensbehoefte en met name de oorspronkelijke plantaardige voeding wordt bedreigd.

Ik voel mij genoodzaakt mensen te informeren over wat ik vanuit mijn hart voel en weet over voeding om mensen te helpen bij het maken van een keuze over welke voeding het meest voedzaam is.

Er is veel over chocolade te vertellen en zo ook over de intentie, maar ik nodig je uit mijn boek te lezen als wil je meer wilt weten over chocolade. Als voorproefje heb je alvast dit heerlijke recept van ‘gezonde’ chocolade. Chocolade zonder geraffineerde suikers, geharde vetten of kunstmatige kleur-, geur- en/of smaakstoffen, maar met energieke ongebrande cashewnoten, rauwe cacao en rozijnen. Voor mij een topper, als verwenmoment voor mijzelf, mijn lief of gasten. Het is een energiebooster en supergezond, dus geniet ervan.

Salade van rode kool

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Salade: 1/4 rode kool, 1/2 cup rozijnen, 1/3 cup walnoten en 1 appel

Dressing:  1/2 cup Extra Vierge olijfolie, 1 tbsp mosterd, 1 tsp agavesiroop, 1 tbsp gembersiroop, vers gemalen peper en zeezout

1.Neem een kwart van een rode kool en snijd deze in grove stukken, doe ze in de keukenmachine en maal ze tot fijne stukjes.

2.Snij met de hand een grote appel met schil in grove stukjes en mix alles door elkaar met de rozijnen en walnoten erbij. Houd ongeveer 15 walnoten apart voor de garnering.

3.Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar, giet het over de salade en meng het door elkaar, als je het even laat intrekken komt de smaak nog meer tot zijn recht. Maak het af met walnoten bovenop, door de milde dressing komen alle smaken goed tot zijn recht.

Het is bijna november en er is een flink aanbod van verschillende soorten kool. Mijn oog viel op zo’n prachtige rode kool, waarvan je even door de harde schil heen moet kijken hoe je deze knol kunt bereiden tot een heerlijke maaltijd. Maar ik laat me graag uitdagen, dus in de boodschappenkar!

Allereerst is het voor mij een groot wonder hoe deze kool er uit ziet wanneer je hem doorsnijdt. Als je je van alles steeds bewuster gaat worden, dan kun je je ook steeds meer verwonderen over alles wat de aarde ons biedt. Die prachtige paarse patronen, de kronkelige lijnen, de stevige en knapperige schil, zou daar nu nog een diepere betekenis aan ten grondslag liggen? Als je eerst zelf het antwoord wilt voelen dan moet je even stoppen met lezen ………………  ik spreek alleen maar vanuit een diepe verbinding met mijn gevoel welke zegt dat deze paarse kleur mijn verbinding helpt met het hogere deel in mij. Iedereen weet inmiddels wel zo’n beetje dat we chakra’s hebben die corresponderen met de kleuren van de regenboog en ik zeg nu dat ze ook corresponderen met ons voedsel.

Het kruinchakra verbindt ons met ons hoger bewustzijn. Intuïtief heb ik dus behoefte aan rode kool om mijn kruinchakra te activeren. Hoe meer je bewust bent van iets, des te meer het ook zal werken. Bij iemand die zonder na te denken ook rode kool eet zal het iets minder werken.

Ik ga nog een stapje verder. Het is inmiddels wat kouder buiten en deze rode kool voorziet ons dus van voedsel. Worden we niet uitgedaagd om ons in deze koude dagen te richten op het hogere deel in ons zelf? Ja, zeg ik je. De zogenaamde herfstdip waar mensen het in deze tijd wel eens over hebben, heeft te maken met de donkere energieën die aangeraakt en in je getriggerd worden. Je wordt uitgedaagd zelf het lichtje binnen in je aan te steken, positieve gedachten te hebben en te onderzoeken wat jou je niet goed laat voelen.

We komen weer even terug bij hoe de rode kool er uit ziet. Waar zouden die prachtige vormen, die te zien zijn als je hem hebt doorgesneden, voor kunnen staan? Zullen we zeggen het leven met al zijn kronkelige wegen op weg naar het doel, het doel om heel te zijn? Ja, zo is het.

Wij worden allemaal uitgedaagd om weer heel te worden en dat kunnen we onder andere doen door uit onze comfortzone te komen en onze flexibiliteit te vergroten, laat je inspireren door de prachtige verschillende kronkelige patronen in de rode kool.

Op avontuur! Avontuur is toch fantastisch! Het hele leven is één groot avontuur en alles verandert voortdurend, wanneer je kijk hierop flexibel is en je jezelf blijft vernieuwen door nieuw gebaande paden te betreden, dan zul jij eens zien hoe meer ontspannen je in het leven staat.

Ontkiemde zaden

 

Ingrediënten:

2 eetlepels groene linzen

2 eetlepels mungbonen

2 eetlepels adukibonen

Het kiemen van zaden is heel eenvoudig.Er zijn tegenwoordig kant en klare bakjes te koop, maar je kunt ook een glazen pot met wat zacht horrengaas nemen dat je met een elastiekje vast maakt boven om de pot. De zaden die ik gebruik zijn groene linzen, mungbonen (taugé) en adukibonen. Er zijn natuurlijk meerdere soorten, let goed op dat het oorspronkelijke zaden zijn. Lees het etiket en raadpleeg je gevoel.

1.Laat de zaden ongeveer 7 uur weken in aparte kommetjes met water, ’s nachts vind ik zelf wel gemakkelijk.

2.De volgende ochtend doe je de zaden in de bakjes en spoel je ze goed met water. Zet ze weg op een donkere plek in de kast.

3.Spoel de zaden twee tot drie keer per dag en zet ze na twee tot drie dagen een dag in het licht, waarbij je ze die dag ook twee tot drie keer spoelt. Goed spoelen en de zaden even opschudden is belangrijk om te voorkomen dat ze gaan ruiken!

4.Je kunt de ontkiemde zaden daarna in een afgesloten voorraaddoos in de koelkast bewaren. Ze blijven ongeveer 5 dagen goed.Je kunt de sprouty in salades doen, op een crackertje of verwerken in een sapje met de blender. Persoonlijk vind ik ze het lekkerst verwerkt in een salade.

Als er iets is dat voedzaam is dan zijn het wel sprouty. De zaden die je laat ontkiemen middels warmte, vocht en licht. Is dit niet wat je in de basis als mens van nature ook nodig hebt!? Water en licht en niet te vergeten liefde om te groeien. Is het niet een wonder dat er met behulp van water, licht en warmte uit zo’n klein korreltje zaad een plantje ontstaat? Zou dit zonder liefde kunnen?

Het zou mooi zijn als je de betekenis aanvoelt van wat er op dieper niveau gebeurt met het zaadje. Zou er niet, zoals ook bij het ontstaan van een mens, een goddelijke creatie en intentie gegeven zijn aan in dit geval het plantenzaadje met daarin alle kenmerken opgeslagen hoe het plantje er uit ziet, zoals de geur, de grootte, de smaak, de kleur, de vorm en het soort vrucht wat het zaad draagt? Ik zeg ja! En het is een superfood die je dichtbij in je eigen keuken kunt hebben, is het niet fantastisch!

Hoe meer je beseft en aanvoelt wat de werkelijke voedzaamheid hiervan is, hoe meer dit ook door je lichaam wordt opgenomen. Als je met verwondering en dankbaarheid eet, dan zal je lijf nog meer vervuld zijn en de voedzame stoffen van de voeding opnemen. Alles wat je aandacht geeft groeit en manifesteert zich meer. Voor mij is aandacht maar in een woord te vertalen en dat is liefde. Als je gevoel verder is ontwikkeld, dan kun je heel goed de energie voelen als je je hand boven ontkiemde zaden houdt. Je voelt dan de warmte als een soort prikkeling in je handen. Wat mij betreft zou je alle vitaminepillen moeten weggooien en gaan voor een regelmatige dosis sprouty. Dat is pas whole food in de meest volmaakte vorm met een enorme booster aan levensenergie.