Marjon

 

wie-is.2Waarom ging Marjon anders eten? Waarom wilde zij weer terug naar haar gevoel? Alle antwoorden kun je uiteindelijk terug vinden in je gevoel.

Marjon stelde zich van jongs af aan vele vragen. Nieuwsgierig als ze was probeerde ze overal een antwoord op te krijgen over vele onderwerpen. Ze wilde het gewoon weten, ze wilde leren en groeien. Ze wist diep van binnen dat alles er wel eens heel anders uit kon zien dan ze ooit voor mogelijk had gehouden en als ze de antwoorden zou vinden op vele vragen, ze uiteindelijk weer bij haar kracht en ware zelf zou komen.

Heel veel heeft ze meegemaakt en alles had zo zijn lessen in zich. Meer en meer begon ze de antwoorden in zichzelf te vinden. Eerst werden haar vragen op vele mensen om haar heen afgevuurd totdat ze er achter kwam dat gaande de weg alle antwoorden in haar diepe gevoel gevonden konden worden. Zo ook kwam daar op precies het goede moment, noem het goddelijke timing, het onderwerp voeding naar boven. Ook daar was veel wat ze er van buitenaf van wist niet waar voelde ze. Van binnen uit wist ze, het zit echt anders met voeding. Iedereen beweert van alles, maar het klopte niet voor haar gevoel. Zo ging ze op onderzoek uit en elke keer bij het boodschappen doen en bij het eten van bepaalde produkten richtte ze zich op haar gevoel en kwam tot verrassende ontdekkingen.

 

* Hoe kan het dat een paard wat zo’n enorm krachtig dier is, alleen van gras en water leeft en ons wordt verteld  dat we de schijf van vijf moeten volgen?

* Of waarom hou ik zo van chocolade? Ze kwam er achter door haar gevoel te raadplegen dat ze de liefde miste en zich vulde met chocolade.

* En wat doet friet eigenlijk met mij? Intuïtief wilde ze de frieten bakken in kokosolie en voelde, na de frieten die hierin waren gebakken te hebben gegeten, dat haar lijf zich er goed bij voelde en het zeer voedzaam en gezond was.

* Ook dat je zoveel mag eten als je wilt en zelfs ‘s nachts omdat je het soms gewoon nodig hebt. Wat je eet is dan natuurlijk weer van belang maar alles eerlijk en naar je gevoel.

 

Vele ontdekkingen deed ze, ook samen met haar partner Rein, lerend en spelenderwijs weer weten wat ware voeding is. Ze voelden zich vitaler en blijer worden na alle belemmeringen opgeruimd te hebben die ze onderweg tegen kwamen. Want dat moet gezegd, bewust worden en je vitaal en fit voelen heeft aandacht nodig en je moet willen groeien.

Een way of life wordt het waar je je steeds fijner, fitter, blijer en energieker bij gaat voelen. Telkens jezelf bij het eten van iets jezelf de vraag stellen: Wat voel ik? Wat doet het met mijn lijf en is deze er blij mee?  Wat je aandacht geeft groeit uiteindelijk, zo ook dus je gevoel. De antwoorden zullen je steeds gemakkelijker te binnen vallen. Er bij gezegd moet worden dat je je los moet maken van het collectief.

Het collectief is de grote algemene gedachte van de mensheid over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld over voeding. Ze kwam er achter dat deze in de loop van de tijd behoorlijk is ingekleurd. Om weer onafhankelijk bij je eigen gevoel te komen en te weten wat goed is voor jou zou je alle meningen en ideeën die je tot nu toe over voeding hebt moeten buiten sluiten. Dan kom je tot fantastische ontdekkingen en kom je bij je weten.

Zo maar wat kreten die bij het eten naar je gevoel naar boven komen zijn:

Dit voelt fantastisch om te eten!

Wat voel ik me hier goed bij!

Wat is dit veel smaakvoller!

Het leuke is dat je door je bewust te worden en je opgedane inzichten in de praktijk te brengen je vanzelf op je ideale gewicht komt. Uiteindelijk gaat het er om dat we ons weer ‘vitaal,’ ‘energiek’ en ‘blij’ gaan voelen en neem van Marjon aan dat voeding daar een hele grote rol bij speelt!