Detox

detox1

 

GEESTELIJKE DETOX VERSUS VOEDING DETOX 

 vitaliteit / raw food  / superfood / eetpatroon  / herprogrammering / emoties / weerstand

Het is heel actueel om je lichaam te ontgiften en veel mensen laten zich in deze tijd een beetje gek maken door bovenmatig bezig te zijn met klisma’s, sapkuren, yoga retreats, raw food of superfoodweken. Als dit het enige is waar je je blind op staart, hoe zou je je dan voelen een aantal weken nadat je zo’n weekje vasten of kuren hebt gedaan en je pakt de draad weer op in je leven? Velen zullen terugvallen in een oud patroon. De enige vorm van echte groei is door inzicht te krijgen vanuit je gevoel en dit inzicht mee te nemen in je gedragspatroon.

 

Innerlijke schoning is effectiever, dan je alleen maar te focussen

op sapkuren en te gespannen met gezond eten omgaan.

 

Als jij alleen maar gestimuleerd wordt van buitenaf en dit de hoofdreden is om je voedingspatroon aan te passen, dan zul je dus heel snel terugvallen in het oude patroon. Jij bent de eerste en beste die aanvoelt of je klaar bent en wilt veranderen van voedingspatroon. Elke impuls van buitenaf is verspilde moeite, wanneer die niet resoneert met jouw gevoel.

blender-MOoit was ik verslaafd aan drop, mag je wel zeggen, koekjes en zoetigheid waren ook niet veilig voor mij. Als ze mij op dat moment van buitenaf sterk hadden gemotiveerd om anders te gaan eten, dan had ik op dat moment er niets mee gedaan.

Het nog bewuster bezig willen zijn met mijn voedingspatroon kwam dus een aantal jaren geleden vanuit een impuls, ik vond het ook leuk om er mee bezig te zijn en ik ging vanuit eigen motivatie op onderzoek uit. Daarbij kwamen in een natuurlijk tempo de motivaties en oorzaken van mijn eetpatroon aan de orde en in mijn eigen tempo pakte ik deze aan en werkte ik aan herprogrammering en om mezelf weer de moeite waard te vinden, want daar lag een hoop pijn in opgeslagen. Zo begon ook als vanzelf mijn eetgedrag te veranderen, ik had meer behoefte aan lichter eten en de zoetigheid liet ik graag staan en die verving ik voor betere alternatieven. Mijn lieve partner, was en is een ware aanvulling geweest om mij hierin te ondersteunen.

groenteAls je dus te snel overgaat op een ander eetpatroon en vooral die van een lichtere aard, zoals groente- en fruit- of sapkuren, dan kunnen er teveel oude energieën tegelijkertijd vrijkomen waar je dan moeilijk of niet kunt mee om kunt gaan. Donkere, zware, niet geleefde energieën uit het verleden kunnen plotseling ineens vrijkomen en je van je stuk brengen. Om dit goed te kunnen kanaliseren is een hele kunst, maar niet onmogelijk.  Ook als je voorheen een langdurig slecht voedingspatroon hebt gehad, met bijvoorbeeld veel geharde vetten en geraffineerde suikers, dan kunnen er nare en lage energieën vrijkomen die lang opgeslagen zijn geweest in je lichaam. Vaak worden klachten als hoofdpijn en moeheid ervaren en is het belangrijk goed te luisteren naar je lichaam en je rust te nemen, goed te drinken en bij emotionele pijn deze te onderzoeken.

 

Depressie is het gevolg van opgestapelde niet geleefde emoties.

Je gevoel uiten is daarom een must !

 

sprouties

Sprouty, gekiemde zaden

Ik geef zelf de voorkeur aan de geleidelijke weg, dat betekent luisteren naar je gevoel of je je eetgedrag en andere gedragspatronen wilt onderzoeken en veranderen die je in de weg zitten om je krachtiger en vitaler te voelen.

Door jezelf bewust te schonen van oude niet geleefde energieën, kun je weer toegang krijgen tot je oorspronkelijk vitaliteit.  Je eetpatroon zal dan als vanzelf mee veranderen. Zo blijft het ook leuk en word het geen ‘hel of a job’ om bijvoorbeeld je overtollige kilo’s er af te krijgen, buiten dat intense groeiprocessen vaak vragen om veel energie.

Je behoefte aan koolhydraten zou je dan gewoon moeten volgen en je zou jezelf niet moeten pijnigen met vasten, omdat men zegt dat dat goed is.

 

Transformatie en geestelijke verwerking

kunnen vermoeidheid veroorzaken en vragen om energie,

koolhydraatrijk voedsel en een positieve kijk zijn dan van belang.

 

De geleidelijke weg is dus wat mijn ervaring betreft de beste en de meest effectieve op lange termijn. Je moet je te allen tijde zo goed als mogelijk blijven voelen en zonder inzicht en gehoor te geven aan je gevoelens blijven je klachten en patronen onveranderd.

Een sapkuur kan zeer nuttig zijn wanneer je gedurende een lange periode veel medicijnen hebt geslikt. Het is dan zeer effectief om (overtollige) giftige stoffen uit je lijf te krijgen. Hier is weer belangrijk om dit heel bewust en goed begeleid te doen. Wees lief voor jezelf en blijf je voeden met positieve gedachten.

BELANGRIJK VOOR JE VITALITEIT EN EEN GOEDE WEERSTAND 

 

fruit-IMG_2805GEZONDE VOEDING

 • -Oorspronkelijke plantaardige voeding
 • -Noten, zaden, vezels en granen
 • -Onbewerkte voeding
 • -Voeding die zo min mogelijk verhit is
 • -Biologisch vis of vlees

 

suiker-detoxSLECHTE VOEDING / DIKMAKERS LATEN STAAN 

 • -Voeding met onnatuurlijke en verkeerde E’s
 • -Geharde en/of bewerkte vetten
 • -Geraffineerde suikers 
 • -Kant en klaar maaltijden

 

 

paard-3TIPS

 • Doe de dingen die energie geven !
 • -Uit je gevoel en emotie
 • -Richt je op een positieve mindset
 • -Activeer je zelfgenezende vermogens
 • -Beperk zoveel mogelijk medicijngebruik
 • -Geef aandacht aan je seksualiteit
 • -Beweeg veel in de buitenlucht en de natuur
 • – verwen jezelf met gezonde en lekkere voeding

 

Niet geleefde emoties slaan zich op in je stoffelijk lijf,

met name nare seksuele energie en is dus ook een dikmaker !

 

Als je deze richtlijnen volgt en je richt je op je persoonlijke geestelijk detox, dat betekent je eigen gedrag en belemmeringen die je vitaliteit in de weg staan onderzoeken, dan kom je een heel eind.

graan-versie-7