Vilcabamba

 

Het is al even geleden dat ik jullie iets heb laten horen, mijn hoofd zat en zit letterlijk in de wolken van Vilcabamaba in Ecuador. Voor mij weer mooie ervaringen die tot inzicht leiden.

Wat is er met Vilcabamba aan de hand? Een heleboel! Vilcabamba ligt in een land wat als een van de eersten in de wereld een halt heeft geroepen tegen genetisch gemanipuleerd voedsel door een wet in te stellen die verplicht stelt dat genetisch gemanipuleerde ingrediënten op het etiket van voedselproducten moet staan. BRAVO!

Eindelijk een stap in de goede richting om stelling te nemen tegen de machtige zaadleverancier Monsanto. Mijn gevoel zegt dat Ecuador, een land in Zuid Amerika, nog veel gaat betekenen als voorloper voor de nieuwe tijd waarbij zuiverheid voorop staat.

De wereld maakt een grote omslag. Er is een hoop aan de hand en er komt veel aan het licht en ergens moet er een begin worden gemaakt hoe nu verder te gaan. Hoe zou het leven er uit kunnen zien als de leiders van een land de juiste beslissingen nemen die dienend zijn aan het volk en aan al wat leeft? Hier in Zuid Amerika heerst het gevoel nog als leidraad. Dit in vergelijking met het Westen en de gemoderniseerde wereld waar mensen meer zijn gaan geloven in wat anderen hun vertellen, dan te vertrouwen op hun eigen intuïtieve gevoelens. Mensen moesten eens weten wat een major step het is om verplicht op voedsel, onze eerste levensbehoefte, aan te geven of het genetisch gemanipuleerd is, dan hebben de mensen in ieder geval de keuze en worden ze op een eerlijke manier ingelicht.

Zo’n vier weken geleden zijn mijn lief en ik vertrokken naar Vilcabamba in Ecuador. De voorgevoelens die wij hadden zijn bevestigd door onze praktijkervaringen. De natuur met de Amazone op korte afstand is hier nog zo oorspronkelijk en krachtig en als je je gevoel open hebt is dit enorm om te ervaren. Als mensen eens wisten dat alles een spiegel is om je heen. Je woonplek, de mensen, het voedsel, echt alles. Zoals een kind heel sterk in het begin van zijn leven alles kopieert van zijn ouders, zo tot zijn vierde jaar en met name van zijn moeder, gaat dit kopieer gedrag gewoon door op latere leeftijd. Een kind wat opgroeit in een oorspronkelijk natuurlijke omgeving zal zich uiteindelijk veel sterker voelen en meer intuïtief ontwikkeld zijn. Waarom weten velen mensen het niet meer in deze gemoderniseerde samenleving?! Ze zijn ver verwijderd van hun gevoel en vertrouwen meer op wat een ander ze adviseert.

Het plantaardige voedsel schiet hier als een gek uit de grond en waarom? Natuurlijk, de grond is hier nog niet uitgeput en zit nog vol mineralen en belangrijke voedzame stoffen, maar wat dacht je van de oorspronkelijke natuur die hier gewoon nog zijn vrije gang gaat, zouden de groenten en al het fruit zich niet spiegelen aan die krachtige oorspronkelijke natuur? Ik weet het wel zeker! Alles wat je hier van de grond eet is zo voedzaam; avocado’s, wortels, papaja’s en bananen niet te vergeten. Het is zo rijk en vol van liefde en oorspronkelijkheid dat je er veel minder van nodig hebt. Na een paar happen ben je al gevuld. Wat dacht je van het uitzicht op zo’n bananenboom en die prachtige groene natuur, de zuivere lucht, het is een walhalla. Je hele lijf zuigt als het ware al deze zuivere energieën op, natuurlijk kunnen daarmee als vanzelf wat oude nare energieën naar boven komen dat is part of the proces maar dan uiteindelijk voel je je geschoond en als herboren.

Ik hoop en ben er zeker van dat dit verhaal jullie iets bewuster maakt van het belang van zuivere oorspronkelijke voeding. Je hele lijf is een goddelijke creatie die zich wil spiegelen aan goddelijk oorspronkelijk voedsel waar niet mee gerotzooid is.

Ik wens iedereen heel veel heerlijke gezonde en oorspronkelijke voeding toe. En ik? Ik blijf hier nog even met mijn lief in Vilcabamba.

Marjon van Vliet

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply