Voeding op vakantie

Net terug uit het bijzondere land Egypte, wil ik jullie iets vertellen over eten op vakantie. Hoe anders is vaak je eetpatroon als je op vakantie bent. De omgevingsfactoren, de mensen, de plek, wat je meemaakt, het is allemaal van invloed op je eetpatroon.

Thuis in Nederland hebben mijn lief en ik een gematigd eetpatroon, wat voornamelijk bestaat uit veel groente, noten en fruit en af en toe vis, maar in de vakantie konden wij eten dat wil je niet weten! We hielden het dan wel bij de gezondere en minst bewerkte voeding, maar de hoeveelheid was groter dan op het thuisfront. Misschien hebben jullie wel eens gehoord van het volgende.

Je bent op een  prachtige plek in de natuur met een fantastisch uitzicht en alleen al door  de natuur in je op te nemen en je gevoel en alle zintuigen wagenwijd open te hebben weet je je al voor een groot deel vervuld. Ik zeg je met de liefdesenergie van de natuur zoals die oorspronkelijk behoort te zijn in de vorm van geestelijke oftewel niet stoffelijke voeding. Dit wordt nog door vele mensen onderschat als je je gevoel helemaal open hebt staan, zoals mijn lief en ik grotendeels van de tijd, zul je dus ook op plekken waar weinig of geen liefde is een leeg gevoel ervaren. Hoe kun je daartegenover weer je vervuld voelen? Bij een fijn gesprek met mensen bij wie je je prettig voelt en waarbij er een gelijkwaardige uitwisseling van liefdesenergie is, zal de honger of trek vele malen minder of zelfs helemaal niet aanwezig zijn.

In het westen leven velen op de automatische piloot en iedereen zou door hun leefpatroon eens onder de loep te nemen al veel verandering in hun eetpatroon kunnen krijgen. Alles wat niet goed voelt, zou je eens moeten onderzoeken, je werk, je vrienden , je partner, je woonplek, je familie, enz. Keuzes maken naar wat goed voelt voor jou zal je vervullen met positieve, fijne energie die je trek naar stoffelijke voeding zal verminderen.

Diëten, forget it! Het is symptoombestrijding en pakt niet de diepere oorzaak aan. Het is overigens ook de bedoeling om te genieten van stoffelijk voedsel dat een fantastische ervaring is in de stof op de aarde, de geuren, de smaken, de structuren, enz. De juiste voeding is daarbij natuurlijk weer belangrijk.

Weer even terugkomend op de vakantie. Vele mensen worden naar een vakantieplek getrokken, omdat ze er in een ander leven hebben geleefd. Soms doe je op zo’n vakantieplek weer mooie ervaringen op en soms word je, noem het getriggerd en leef je even nare momenten die je ooit op diezelfde plek in een ander leven hebt ervaren. Noem het een stukje schoning waarvan het de bedoeling is dat je dit nog even leeft en nog inzicht behoeft. Er zijn mensen die zelfs blind de weg weten in een land waar ze in hun huidige leven nog nooit zijn geweest!

Als je dus geconfronteerd wordt met oude niet geleefde energieën uit een ander leven, dan vraagt dit heel wat van je lichaam en dan bedoel ik brandstof. Er kunnen zulke intense processen gaande zijn dat je zelfs een beetje dizzy kunt worden en je lijf behoefte heeft aan een flinke maaltijd met veel koolhydraten. Met name mijn lief kwam regelmatig helemaal bij na een voedzame maaltijd met verse vis en pasta, de rust en opluchting waren daarna van zijn gezicht af te lezen.

Egypte is een bijzonder land en heeft voor ons een heel bijzondere betekenis die zich in de komende tijd nog verder zal ontvouwen. Wij weten dat we er ooit hebben geleefd en dat er meer kennis is te vinden die belangrijk is voor het beter begrijpen van de ware kennis van de schepping. Wij zijn inmiddels een stuk schoner, opgeruimder en veel inzichten rijker. Egypte is een walhalla als je het hebt over de rijkdom aan vruchten en groenten die met name op de plantages langs de Nijl te vinden zijn en waarvan wij voelen dat veel nog oorspronkelijk is. Bij de mensen en vooral voor de vrijheid van de vrouwen is nog een hoop in te ontwikkelen, ook dit zal zich in de komende jaren meer laten zien. Alles moet aan het licht en een land als Egypte moet weer worden zoals ooit de bedoeling was zoals ten tijde van de regeerperiode van Farao Ramses de II.

Marjon van Vliet

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply