Waarom zijn mensen dik?

22.I love meDeze dikke mensen moeten gewoon gezonder en minder vet eten zullen de meesten zeggen, dan heb je een antwoord, maar heb je dan ook de diepere oorzaak te pakken? Met name hier in de moderne samenleving is het maar moeilijk om bij je gevoel te blijven, je wordt in overvloed geprikkeld met van alles en nog wat. Het willen hebben van een carrière, een goed huis, hobby’s, een sociaal netwerk en nog maar te zwijgen over alle spullen die we ons kunnen veroorloven om ons nog gelukkiger te voelen. Nu is er niet mis met een goeie mooie stoel om in te zitten, maar om daar in hoofdzaak je geluk uit te halen?

Kunnen we nog wel genieten, hebben we nog wel het vermogen in ons om te genieten? Worden we geleefd door de ander die bepaalt waar je gelukkig van wordt, de goeie baan, de juiste kleertjes, veel actieve hobby’s enz. of doen we waar we zelf zin in hebben, lees wat goed voelt? Daar zit hem de kneep zou ik zeggen. Vinden we onszelf nog wel de moeite waard om gewoon onze eigen gang te gaan en te kiezen voor wat goed voelt en bij ons past?

Je hoort het bericht nu dat ook kinderen overgewicht krijgen, zij nemen klakkeloos de patronen van hun omgeving en ouders/verzorgers over. Jezelf iets waard vinden, daar gaat het om. Dit prachtige lijf wat je hebt om de ervaringen in de stof door te maken zou je moeten verwennen, zou je moeten eren door het de juiste voeding en aandacht te geven. We moeten weer leren houden van onszelf en onszelf de moeite waard leren vinden. Ja, je kunt dan als enige in je omgeving de eerste zijn die een keer nee zegt, terwijl de rest van de groep ja zegt. Je zult je dan sterk moeten weten en gelach en verwijten van je af moeten laten glijden, want wat krijg jij er als eerste voor terug?

Zelfstandigheid, onafhankelijkheid, je krachtiger voelen. Je blijer en trotser voelen en met daarbij de juiste keuze van voeding je veel vitaler en fitter voelen.

Want dit gaat voor mijn gevoel allemaal samen. Het is nog steeds een taboe om zelf iets te vinden, je eigen gang te gaan, lees je eigen pad te gaan, want die is voor iedereen uniek.

We lopen nog steeds als makke schapen achter elkaar aan en hebben vaak niet eens door dat we iemand anders zijn wensen aan het leven zijn. We worden ongelukkiger en ongelukkiger en begrijpen maar niet hoe dat komt! Totdat we echt vastlopen en allerlei klachten krijgen die ons dwingen te stoppen met de manier waarop we nu bezig zijn.

Lang leve de mensen die hun eigen pad al bewandelen, die alleen maar doen wat goed voelt voor ze en bij ze past. Daar word je gelukkig van en het vermogen om te genieten dat is voor iedereen verschillend.

Als eerste is er de wil om meer te willen genieten, waar je je aandacht op richt groeit. Je zult eerlijk naar jezelf moeten zijn wat jou laat genieten en dat waar je niet van geniet zou je los moeten laten. Schoon schip maken dus en je leven anders gaan indelen. Voor iedereen pakt dit natuurlijk weer anders uit. Als je je goed voelt, want dat gebeurt wanneer je voor jezelf kiest, ongeacht wat anderen daar van vinden (want kritiek uit je omgeving is vaak gebaseerd op jaloezie) dan ga je op elk gebied kiezen voor wat goed voelt. Het eten wat je voorheen koos zal veranderen, je zult je bewuster gaan worden van wat echt voedzaam is en daar uiteindelijk ook voor gaan kiezen en dit breidt zich alleen maar uit. Je zult je uiteindelijk gelukkiger gaan voelen en eten wanneer je het echt nodig hebt in plaats van om je alleen maar te vullen omdat je de liefde zo mist.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply