Wat doen hete pepers?

peper HOTHoe vanzelfsprekend is het eigenlijk dat alles in de winkels voor het grijpen ligt? Allerlei soorten voedsel, ook uit andere landen, kunnen we zo makkelijk kopen. Ik herinner mij nog de tv commercials waarin de lassie rijst gepromoot werd en de Oosterse keuken zijn entree maakte in Nederland. In hoeverre zegt de eetcultuur iets van een land?

We hebben het dan vaak over de Bourgondische kant of over de smaak en de gewassen van de streek, maar over wat het soort voedsel kan zeggen over de mensen blijft vaak onbesproken. Laat ik eens iets moois vertellen, een ware eyeopener over het soort voeding van een land. Als we het even houden bij de Oosterse keuken dan weten de meesten wel dat dit vaak gepaard gaat met pittig gekruid eten. Velen zijn er dol op, niet alleen in landen als Thailand maar ook in Nederland. De rode pepers verwerkt door het eten geven een gevoel van? ….. geef zelf het antwoord maar:………..Opluchting, sensatie in de smaakpapillen?! Ja dat is het.

Waarom houden mensen van heet eten? Sommigen zijn er zelfs aan verslaafd en willen alles graag heet en pittig gekruid. Ik ga even een stapje verder en ga er vanuit dat er bepaalde groenten en fruit met een specifieke intentie zijn gecreëerd, noem het een extra werking hebben. Dit is wat ik heel sterk van binnen uit voel. Wat voor betekenis, intentie zou er nu aan de hete pepers gegeven zijn? Het brand de nare energieën uit je lijf. Dit kan twee betekenissen hebben of je zit vol ellende van ervaringen uit dit of voorgaande levens of je hebt wat donkere kantjes die je graag blust door middel van heet eten. Voor sommigen zal dit wellicht shocking zijn, omdat ze zelf of mensen in hun omgeving kennen die erg van heet eten houden. Iedereen zal zelf moeten voelen of hij of zij mee kan in deze visie en als het hemzelf betreft uiteindelijk zelf het besluit moet nemen om dit te gaan onderzoeken. Zo kom je uiteindelijk bij de oorzaak en kun je werken aan de oplossing. Voor alles geldt; los je de oorzaak niet op dan blijft het bij symptoombestrijding. Werkelijke genezing gaat gepaard met inzicht.

Nu zijn er nog vele interessante inzichten op het gebied van voeding, welke in mijn komende boek ‘Wat is ware voeding’, besproken worden. Het is fantastisch om weer te komen bij de ware essentie van wat ware voeding is en om onderscheid te kunnen maken. De conditioneringen zijn enorm en vele mensen laten nog door anderen bepalen wat goed is voor ze. Het geeft zo’n goed en onafhankelijk gevoel om zelf weer de antwoorden van binnen uit te voelen en te weten wat je iedere dag aan voeding nodig hebt om je goed te voelen of om te voelen wat je niet nodig hebt. Wat je aandacht geeft dat groeit en het levert bij mij al zo zijn vruchten af, ik voel me vitaler en fitter dan ooit. Ik zou willen dat iedereen zich zo voelde.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply