Lichaam & Geest

Marjon-lichaam&geest3-IMG_1241

DE STOF VOLGT DE GEEST 

De nieuwe tijd / Kinderen van deze tijd / Volwassen kinderen van deze tijd / Leren luisteren naar je lichaamssignalen 

DE NIEUWE TIJD

 

Maya kalender

maya kalender

Wie heeft er ooit weleens bij stil gestaan dat je kijk oftewel je mindset een veel grotere invloed heeft op je lichamelijk functioneren dan wordt gedacht? Als je deze vraag met een volmondig ja kunt beantwoorden dan ben je al een hele stap in de goede richting.

De stof volgt de geest, dit is wat ik in de praktijk geleerd heb. Wat zou ik hier nu meer van kunnen zeggen? Als we het hebben over de uitdrukking; wat was er eerder de kip of het ei, dan is mijn stelling dat er eerst de geest was en daarna de stof is ontstaan. Als je uit gaat van dit principe, dan kun je al zeggen dat je mindset dus een enorme invloed heeft op je stoffelijk lichaam en dus ook op je functioneren.

Een ander belangrijk inzicht is dat je handelt vanuit oude ervaringen, iedereen en niemand uitgezonderd. Wil je groeien en verder komen, dan zul je aan zelfonderzoek moeten doen. Zo kom je te weten welke overtuigingen je in de weg zitten of waarom je blijft vervallen in oude patronen. Door te weten wat je belemmert in je goed voelen, kun je keuzes maken en weer bij je kracht en goede gevoel komen.

Ik ga uit van de meerlevens theorie, omdat vele klachten, met name in deze tijd, zijn terug te voeren naar andere levens waar vele mensen traumatische ervaringen hebben opgedaan. Als we de geschiedenisboeken er op naslaan, dan zien we dat in de tijd die achter ons licht het er niet zo zachtjes aan toe ging. Voor iedereen is dit natuurlijk weer verschillend in hoeverre hij of zij hiermee te maken heeft gehad, maar het is bij hardnekkige klachten belangrijk dit mee te nemen als mogelijke oorzaak van lichamelijke klachten in deze tijd.

Deze tijd wordt ook wel de nieuwe tijd genoemd en staat bij de meesten inmiddels wel bekend als een tijd waarbij er een hogere trilling aan energie op de aarde aanwezig is. Dit heeft te maken met de planeetstanden en de cycli van ca. 12000 jaar die rond 2012 opnieuw zijn entree heeft gedaan. We komen nu van een lange onbewuste periode in een periode waarin we weer bewust kunnen worden van onszelf en van wat de schepping werkelijk inhoudt. De hogere trilling aan energie, die ook letterlijk voelbaar is voor de meest sensitieve mensen onder ons, trilt dus tegelijkertijd ook alle lage energieën van onopgeloste pijn en oude trauma’s van dit leven of mogelijk andere levens omhoog.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

KINDEREN VAN DEZE TIJD

 

kinderen met de aarde

De kinderen die in deze nieuwe tijd geboren worden leven in een zeer heftige tijd waarbij er een grote mix is van allerlei soorten energieën. De nare energieën komen in vele vormen boven drijven en oude structuren staan op het punt om te veranderen naar meer organische structuren die het welzijn van de mens als goddelijk wezen meer centraal heeft staan. Deze omslag die nu gaande is en die ook tijd nodig heeft zorgt ervoor dat we tussen twee uitersten in zitten en het dus ook voor vele ouders moeilijk is te kiezen. Vaak begint de bewustwording eerst bij het groeiproces van de ouders  en wordt deze zo ook aan het kind overgedragen. Begrip voor jezelf als ouder zorgt ook voor begrip van je kind.

In deze tijd worden er vele kinderen geboren met een zeer sterk voelend vermogen en die al in een hogere staat van trilling zijn, ook wel de 5e dimensie genoemd. Zij hebben zich vaak prachtige doelen voorgenomen om deze wereld te helpen opliften naar een betere tijd waarbij liefde, samenwerking, voelen en uiting geven aan je emoties heel belangrijk zijn.

Deze kinderen hebben het zeer nodig om te weten waar ze aan toe zijn en om begrepen te worden in hun gevoeligheden. Erover praten en weten wat ze bezig houdt is een must. Ook rust in de vorm van natuur of thuis zijn op een plek waar ze zich veilig voelen is belangrijk. Help ze daarin en ondersteun ze in dat wat ze fijn vinden en in de passie en het talent wat ze in zich dragen. Geef ze daarnaast zoveel mogelijk natuurlijke voeding zonder alle chemische toevoegingen, dus geen geraffineerde suikers, maar veel fruit, noten, groente, en vis en vlees als daar behoefte aan is. De enorme energie die deze kinderen in zich hebben is de energie waar wij, als we trauma en pijnvrij zijn en in onze goddelijke staat zouden zijn, ook toegang toe zouden hebben.

 Waren wij als kind niet veel energieker dan we nu vaak als volwassene zijn ?

Het kind heeft vaak ook een opdracht meegenomen om heel energiek te zijn en te blijven om de prachtige doelen te kunnen verwezenlijken, daarnaast hebben ze vaak minder of geen trauma’s uit het verleden meegenomen, waardoor ze op hun toppen kunnen presteren. Het is dus fantastisch om deze energieke kinderen in onze omgeving te hebben en we kunnen ze als voorbeeld zien. Het is belangrijk ze begrip, tijd en de juiste aandacht te geven. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

VOLWASSEN KINDEREN VAN DEZE TIJD

Er is ook een grote groep mensen, van voornamelijk  dertigers en veertigers, die zich hebben voorgenomen veel te gaan betekenen in deze tijd. Zij hebben vaak een aantal zeer zware vorige levens geleefd, waarbij ze vooral slachtoffer van het kwaad waren. Zij hebben deze levens geleefd om de aardemens voor te gaan in het uiteindelijk in dit leven oplossen van de geestelijke en fysieke pijn met behulp van hun eigen kracht en vermogens tot zelfgenezing. Zij gaan vele mensen voor als voorbeeld hoe je jezelf kunt genezen. Met hun liefdeskracht en ontwikkelde gevoel kunnen ze tot inzicht komen waar de klacht vandaan komt en deze helen met liefde.

Velen hebben een waar offer voor de mensheid gebracht en hebben zich voorgenomen te slagen in zelfgenezing en het zelfstandig oplossen van hun eigen geestelijk en/of lichamelijke klachten. Zij gaan op zelfonderzoek uit en zijn wars van het reguliere medische circuit, wat volgens hen met name doet aan symptoombestrijding. Zij hebben zich voorgenomen zichzelf te genezen en een lang, vitaal, jong en fit leven te leiden.

Ik zeg er hier dus met name bij dat iedereen zijn eigen weg moet volgen. Voel jij een arts te willen raadplegen, doe het en voel jij je goed bij de reguliere behandeling bij een arts, doe het en volg hierin je gevoel en eigen verantwoordelijkheid die altijd leidend is.

boek-kinderen-van-deze-nieuwe-tijd

 

De mensen die kiezen voor het pad van zelfgenezing zijn een waar geschenk en voorbeeld voor mensen om te laten zien hoe het ook anders kan, dit is de belangrijkste boodschap.

Een heel interessant boek is Kinderen van deze Nieuwe Tijd om meer te weten te komen waarom je in deze tijd leeft en om inzicht te krijgen in de schepping. Lees meer……

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAMSSIGNALEN 

 

luister lichaamBelangrijk te weten is dat inzicht waar de pijn vandaan komt de pijn zal verlichten en uiteindelijk zal doen verdwijnen. Natuurlijk zijn er in de vorm van klachten weer vele varianten van zeer ernstig tot lichtere klachten en soms is het gewoon je tijd.

Blijvend aandacht besteden aan de signalen van je lichaam is dus heel belangrijk om je goed te blijven voelen. Als je er op tijd bij bent, dan kan erger vaak voorkomen worden. Leren luisteren en jouw lichaamssignalen goed leren duiden is dus een onmisbare eigenschap om je blijvend goed en gezond te voelen.

Ook het laten stromen van je gevoelens en emoties is ontzettend belangrijk. Elke emotie die er is heeft ook het recht om geleefd te worden, dus ook boosheid. Emoties worden te vaak nog gedempt om allerlei redenen, zelfs binnen de yoga en het spirituele circuit, door vooral de nadruk op rust en ontspanning te leggen. Deze niet geuite emoties zullen uiteindelijk altijd als een natuurlijk mechanisme een uitweg proberen te vinden.

Als deze emoties dus niet geleefd worden, dan kan opgeslagen boosheid zorgen voor hartklachten. Je kunt zelfs bij ongeuite boosheid, voor diegene die helder kunnen zien, de donkere wolken letterlijk waarnemen.

 

Niet geuite emoties zullen zich uiteindelijk in de stof manifesteren

en leiden tot lichamelijke en of geestelijke klachten.

 

Er zijn vele persoonlijke verhalen van zelfgenezing te vinden. Een voorbeeld is borstkanker, waarbij er een gemeenschappelijk deler voor de oorzaak is en dat is dat deze vrouwen allemaal te veel van zichzelf hebben weggegeven. Borsten staan voor liefde geven. In de stof letterlijk in de vorm van melk aan de baby, maar ook in de vorm van zorg voor anderen in de omgeving. Vrouwen hebben wat dat betreft nog veel terrein te winnen door het opeisen van hun eigen ruimte. Ze zouden niet als vanzelfsprekend iedereen maar liefde moeten geven, als er geen sprake is van een gelijkwaardige respectvolle energiestroom tussen twee mensen.

boek-anders-ziek

 

Dit boek Anders ziek in de Nieuwe Tijd beschrijft op een heldere wijze waarom je ziek wordt. Achter elke ziekte schuilt een energie die de oorzaak is van het ziekzijn. In de meeste gevallen kan ziekte worden voorkomen of zelf worden genezen, mits je achter de oorzaak… 

Lees meer .. 

 

graan-versie-7

SPIJSVERTERING

Spijsverteringsproblemen / Immuunsysteem / Herkenning en aantrekkelijkheid voedsel stimuleert je zintuigen / Communiceren met je lichaam / Herkenning van voedsel / De invloed van je mindset en het onderdrukken van emoties 

 

SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN

 

spijsverteringOok de spijsverteringsproblemen die er in deze tijd veelvuldig zijn, hebben vaak alles te maken met  het niet meer kunnen verwerken van de nare energieën uit het verleden. Als er daarnaast in het huidige leven ook veel liefdeloosheid is in de vorm van een huis waar je je niet goed in voelt, een baan waar je niet tot je recht komt, familieleden of vrienden die niet goed voelen, maar waar je geen grens aan durft te geven, een woonomgeving waar je je niet goed voelt, je moeilijk kunt loslaten en kunt vertrouwen als je eigen kinderen en een gezin hebt, enz., dan wordt er een aardige wissel getrokken op je spijsvertering die letterlijk zegt; ik kan het niet meer verwerken. Ook de ontlasting zal dan problemen kunnen gaan opleveren. Kijk maar eens wanneer je diaree hebt?

Hieruit blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om te kiezen naar wat goed voelt voor jou, jij weet uiteindelijk als beste wat goed voelt voor jou. Naast de juiste voeding is dit onderdeel zeer nuttig om te onderzoeken bij jezelf en om uiteindelijk naar je goede gevoel te leren handelen.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

IMMUUNSYSTEEM

 

Oorzaken van spijsverteringsklachten en een slecht immuunsysteem: 

Naast bovenmatig en langdurig medicijngebruik en slechte voeding is het binnen houden van je emoties en je gevoel en het leven tegen je gevoel in een belangrijke oorzaak van spijsverteringsklachten. Ook het verwerken van oude pijn en trauma’s horen daarbij.

Je darmen en maag kunnen hierdoor supergevoelig zijn en je lymfesysteem heeft het extra zwaar als opruimer van afvalstoffen. Zo kunnen allergieën ontstaan, doordat je lichaam overbelast is door nare energieën van een lage trilling. Normaal kan je lichaam een beetje slecht voedsel eten best aan, maar wanneer je tegen je gevoel in leeft en je midden in de verwerking van oude trauma’s zit, is je spijsvertering sneller van slag.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

HERKENNING EN AANTREKKELIJKHEID VOEDSEL STIMULEERT JE ZINTUIGEN

 

Ook het fijnmalen van het voedsel in de mond vormt een belangrijk onderdeel. De smaak en de structuur worden hier volop beleefd en ervaren en het is erg belangrijk voor de verdere verwerking in het lichaam. Iets tegen je zin eten, zoals dat vaak bij kinderen gebeurt, is dus niet aan te moedigen. Een beetje proeven kan en is goed, maar je ‘moet’ je bordje leeg eten in het geval het kind het echt niet wil, geeft alleen maar negatieve ervaring in de beleving van eten. Iets wat heerlijk smaakt in de mond zal het lichaam veel makkelijker kunnen verwerken, daarbij moet er ook een natuurlijke trek en zin zijn in eten.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

COMMUNICEREN MET JE LICHAAM

 

Met elk onderdeel in je lichaam kun je communiceren en elk onderdeel heeft ook een geheugen in zich. De slokdarm die ook tegengesteld kan werken knijpt de voeding richting maag waar de intense maagsappen het voedsel bewerken voor de verdere vertering. Wat het lijf niet herkend als voedsel wordt moeilijker verwerkt zoals bijvoorbeeld geharde vetten, producten die vol zitten met de verkeerde E’s en de geraffineerde suikers, deze worden op de bekende plekken als heupen, billen en buik vaak afgezet. Het lijf kan het niet verteren en slaat het dus maar op.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

HERKENNING VOEDSEL

 

De spijsvertering begint in de mond of liever gezegd met de ogen en de neus. Deze organen worden als eerste geprikkeld door het voedsel wat voor ze staat. De kleuren en de smakelijke manier waarmee een bord is opgemaakt, kan het water je al in de mond doen lopen. Het zet je speekselklieren dus al in werking, welke een belangrijk onderdeel vormen van het verteren van het voedsel. Mensen vergeten dit wel eens, want hoe belangrijk is het niet om het voedsel nog herkenbaar te laten zijn?! Ik zeg heel belangrijk! Iets zelf bereiden heeft daarom ook weer een extra dimensie, doordat jij weet wat er in zit.

spinaziesapAls jij een heerlijke groene sap maakt, dan weet jij bijvoorbeeld dat er spinazie in zit en welke andere ingrediënten, hierdoor kan het zijn dat jouw lichaam, door de ingrediënten in zijn oorspronkelijke vorm te hebben gezien het sapje beter verteerd. Als je dit sapje iemand zou aanbieden en hem vertelt wat de ingrediënten zijn, dan is de betrouwbaarheid van de bereider van invloed op de vertering van het sapje. Dit speelt dus allemaal een rol bij de spijsvertering. Er is dus meer aan de hand dan alleen de verse en goede ingrediënten voor een maaltijd of voedsel die je wilt nuttigen. Vertrouwen is hier dus een sleutelwoord.

Tegenwoordig is dat nu juist zo moeilijk, omdat er steeds meer in het nieuws komt dat er mensen in de voedingsindustrie het niet zo nauw nemen met onze gezondheid als mens en de hoofdmotivatie en intentie is om er aan te verdienen. Vele mensen raken begrijpelijk verward en weten niet meer wat ze moeten kiezen, maar wat is er nu mooier dan meer te begrijpen over hoe je lichaam werkt en waarom hij reageert zoals hij reageert. En dat je door jezelf daarin te oefenen je gevoel als leidraad en gids kunt nemen bij het kopen en eten van voedsel. Je zult je steeds beter en energieker gaan voelen alleen al door het heft in eigen hand te nemen.

 

INVLOEDEN OP DE SPIJSVERTERING:

 • Herkenbaarheid van het voedsel is heel belangrijk
 • Vertrouwen in de bereider, gever en verkoper van de voeding
 • De intentie van de bereider, gever en verkoper van de voeding
 • De omgeving waar gegeten wordt
 • De geur,  smaak en hoe het gerecht er uit ziet
 • De oorspronkelijkheid en herkenbaarheid van het voedsel
 • Oude onverwerkte trauma’s en pijn van de eter van de voeding

 

Elk spijsverteringsorgaan heeft zijn eigen functie en reageert in de volgorde; als dit, dan dat. Als dit hormoon vrijkomt, dan gaat de lever dat en dat doen. Bij de alvleesklier  worden bijvoorbeeld hormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat de hoeveelheid suiker in het bloed in balans blijft. Er is dus een ingenieus programma in werking dat er voor zorgt dat ons voedsel verwerkt wordt en ons lichaam goed kan functioneren.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

DE INVLOED VAN JE MINDSET EN HET ONDERDRUKKEN VAN EMOTIES

 

mindset3De meeste wetenschappers zijn blijven steken bij de uitleg van het signaaltje van de hersenen die ervoor zorgt dat ons lichaam reageert zoals, als je dat voedsel eet dan gebeurt er dat. Maar mijn kijk, welke is gebaseerd op ‘de eigen ervaring’ en onderzoek, is dat er een veel belangrijkere invloed is en dat is onze invloed van de geest op ons stoffelijk lichaam.

 

Je mindset heeft een hele grote invloed op je spijsvertering

 

Iedereen weet dat angst veel reacties geeft in het lichaam, je gaat zweten, je kunt het koud krijgen of je gaat verkrampen. Zou angst ook niet een groots effect hebben op onze stofwisseling? Ja, is mijn antwoord!

Het woord stofwisseling zegt het al, het wisselen van stofjes in ons lichaam. De stoffelijke voeding wordt omgezet door onze organen in sappen en andersoortige stoffen die ons lichaam kan opnemen en zo een motor is voor het functioneren van ons ingenieuze lichaam. Nu hadden we het over angst, wij kijken meer naar de effecten die aan de buitenkant van ons lichaam te zien zijn in plaats van naar de binnenkant. Daarom is het zo mooi als je je oefent in het inwendig zien en het leren contact maken met je organen. Een kind is vaak nog veel puurder in het registreren en luisteren naar zijn gevoelsimpuls, bijvoorbeeld; mama ik heb zo’n pijn in mijn buik. Als de moeder vraagt waarom, dan kan het kind nog veel gemakkelijker en van nature vanuit zijn gevoel antwoorden. Hij zal al snel als vanzelf de kern van het probleem aankondigen, bijvoorbeeld; ik wil niet naar school, ze pesten me, ik vind Klaartje niet lief, ze doet altijd gemeen tegen mij.

Als we ouder zijn dan worden de signalen vaak onderdrukt. Het niet willen voelen is een belangrijke motivatie en zo worden dus vele gevoelens weggestopt en niet geleefd. Totdat de energie zich ergens in het lichaam is gaan ophopen en het in klachten van bijvoorbeeld benauwdheid zich kan gaan voor doen. De longen, die staan voor vrijheid, voelen zich beklemd en geven dus al een noodsignaal af. Als de betreffende persoon er naar zou luisteren, dan zou hij door er gehoor aan te geven de klacht al kunnen verminderen.

 

We zijn het verleerd om het antwoord in ons gevoel te vinden

en we moeten ons er weer in oefenen, terwijl we het als kind wel hadden!

 

Dat is toch eigenlijk van de zotte! Een andere oorzaak is de invloed van het collectief, een grote groep mensen die een gezamenlijk gedachtegoed deelt. Er is een zeer groot collectief die de overtuiging deelt van; emoties mogen niet worden geuit, liever gedempt, want anders voelen ze zichzelf zo ongemakkelijk. De confrontatie met het eigen gevoel en de emotie is voor velen vaak nog moeilijk. Zeker als er bijvoorbeeld binnen een bedrijf, familie of gezin een onuitgesproken heersende regel geldt van; je uiten is not done. Terwijl dit ‘het medicijn’ is voor de meest voorkomende klachten.

Nu komen we bij het volgende; als je je gevoelens niet uit en je houdt ze letterlijk binnen, wat zou er dan met die gevoelens gebeuren? Ze kunnen er letterlijk niet uit! Zouden ze niet een weg en een plek gaan zoeken in het lichaam waar ze mee resoneren? Ik zeg ja, onopgeloste en ontkende gevoelens zoeken een plek in de stof in jouw lichaam en kunnen zorgen voor klachten.

Ik wil je een leuk voorbeeld geven ter illustratie hoe belangrijk je mindset is op je welbevinden:

In een documentaire waren er twee proefpersonen, mannen van gelijke leeftijd waar er werd gemeten wie de hoogste leefverwachting had. Een van de twee mannen leidde een leven als volkszanger en had het reuze naar zijn zin. Hij at dan wel ongezond, veel geharde vetten, suikers en weinig bewegen en hij was behoorlijk dik, maar hij had een positieve kijk en genoot van het leven, wat hem goed was aan te zien.

De andere man, was  obsessief bezig met gezond zijn. Hij had een hele tafel vol met allerlei voedingsupplementen, vitamines en goedjes die hem jong, vitaal en fit moesten houden. Ook ging  hij zeer regelmatig naar de sportschool om zijn lichaam in vorm te houden. Hij was beduidend beter in shape, maar of hij gelukkiger was dan de volkszanger met overgewicht? Zal ik jullie de uitslag geven?

Het zal jullie verbazen of niet, maar de volkszanger had een hogere levensverwachting dan de man die een obsessie had gemaakt om voor eeuwig jong en fit te blijven. Dit voorbeeld geeft maar weer eens aan hoe belangrijk je mindset is. Natuurlijk is het ook heel belangrijk om je lichaam de beste voeding te geven, maar je mindset is zo bepalend voor het functioneren van je lichaam.

 

ANGST VERKRAMPT EN GEEFT STAGNATIE:

 • Angst om slechte voeding binnen te krijgen.
 • Angst om ziek te worden.
 • Angst om niet genoeg vitamines  binnen te krijgen.
 • Angst om niet opgewassen te zijn tegen moeilijkheden.

 

De spanning die angst veroorzaakt, zal zich uiteindelijk altijd uiten in de vorm

van geestelijke en/of fysieke klachten. Je blijvend focussen op vertrouwen

kan je lichaam alleen maar goed doen en zorgt dat alle energie natuurlijk

kan stromen en klachten kunnen worden voorkomen.

 

Ondertussen vergeet je om te leven en dat je met je mindset elke dag weer jezelf die gelukshormonen kunt geven die je nodig hebt. Je spijsvertering zal beter functioneren door zo ontspannen mogelijk in het leven te staan en jezelf moed en vertrouwen toe te spreken als je daar behoefte aan hebt. Evenals het uiten van opgekropte emotie en gevoelens, het zal je letterlijk verlichting geven.

Maak je los van wat anderen van je vinden en volg je gevoel. Ga op onderzoek uit naar wat jou gelukkig maakt. Los de dingen op waar je een slecht gevoel bij hebt of laat ze los en kies voor wat jou een goed gevoel geeft. Oefen je in het aangaan van de confrontatie als je daar moeite mee hebt en prijs jezelf na afloop. Jij bent als enige op deze aarde en in het hele universum verantwoordelijk voor jouw goede gevoel. Zelfs in erbarmelijke omstandigheden kun je kiezen voor een constructieve en zo positief mogelijke kijk, zonder natuurlijk te vergeten je emoties te leven die geleefd willen worden.

 

OPPEPPER EN TIPS VOOR JE LICHAAM EN EEN GOEDE SPIJSVERTERING:

 • Ontspannen in het leven staan.
 • Maak je los van wat anderen van je vinden.
 • Volg je gevoel en doe wat jou gelukkig maakt.
 • Uiten van opgekropte emotie geeft verlichting.
 • Prijs jezelf en je lichaam.graan-versie-7

ZIEKTES VOORKOMEN OF GENEZEN

Positieve gedachten / Jezelf herprogrammeren hoe werkt dat ? / Spiegeling / Superfoods

POSITIEVE GEDACHTEN

 

water emoto

Als we weten dat we voor zo’n 60/70 % uit water bestaan en dat we met onze geest een enorme invloed hebben op de staat van onze cellen, zie maar eens de testen van Dr. Masaru Emoto, dan hebben we dus met onze mindset een grote eigen verantwoordelijkheid voor ons welbevinden.

Met een positieve constructieve kijk op het leven en de juiste levensinstelling kunnen we dus een heel eind komen voor een goede gezondheid van lichaam en geest.

Dit geldt ook als we ziek zijn om goed te kunnen herstellen. Het vereist wel enige moed en kracht om je eigen verantwoordelijkheid weer te nemen, want velen durven eerder een buitenstaander te vertrouwen als het gaat om adviezen over hun gezondheid, als dat ze naar hun eigen gevoelsimpuls willen leren luisteren. We zijn vaak liever afhankelijk, dan dat we de kracht zelf pakken en op onderzoek uitgaan. Het interessante, wat je uiteindelijk vaak hoort, is dat mensen die hun kracht pakken door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid, zich vaak enorm goed gaan voelen wat ook weer positief werkt op het genezingsproces.

 

HET IS TOCH FANTASTISCH TE WETEN DAT ALLES IN DE SCHEPPING EEN EIGEN TRILLING HEEFT EN JE ZELF INVLOED KUNT UITOEFENEN OP DE JUISTE TRILLING IN JOUW LICHAAM DOOR:

 • Positieve gedachten.
 • De keuze om je kracht te pakken en op zelfonderzoek uit te willen gaan.
 • De dingen te doen die je plezier geven.
 • Loslaten wat je energie kost.
 • Slechte voeding laten staan.
 • Kiezen voor lekkere en gezonde voeding.
 • Dit continueren, want blijvend aandacht er aan geven zorgt dat het goede gevoel groeit.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

JEZELF HERPROGRAMMEREN, HOE WERKT DAT ?

 

Belangrijk hierbij is dat als je een besluit neemt om keuzes te maken die voor jou goed voelen en je die dus met de volle 100% maakt, er oude energieën die de nieuwe keuze in de weg zitten naar boven kunnen komen.

Bijvoorbeeld je maakt de keuze; ik ben onafhankelijk van wat anderen van mij vinden, dan is er grote kans dat je juist meer afhankelijkheid gaat voelen naar anderen. Bewust deze energie herkennen en loslaten en daarbij je focus houden op; ik ben onafhankelijk, is een must.

De sterkte en de mate van afhankelijkheid die je had is bepalend voor de hoeveelheid van oude energieën die er vrij kunnen komen. Veel mensen zijn geneigd om de conclusie te trekken dat het alleen maar erger wordt terwijl de oude energie die de nieuwe overtuiging in de weg zitten zich laten zien en gewoon bewust geleefd en losgelaten willen worden.

Enige inzet is dus wel gewenst bij het jezelf brengen naar een krachtig en onafhankelijk persoon. Het is natuurlijk helemaal fantastisch als je een fijne partner hebt die je stimuleert in je groei. 

 

Niet geleefde energieën kunnen zich opslaan

in vocht of vet en zelfs als gas in je lichaam.

Dit is een belangrijke oorzaak van overgewicht.

 

Met alleen gezond eten en bewegen kom je er dus niet. Luisteren naar de signalen van je lichaam en welke gevoelens er geleefd willen worden is een must. Elke energie blijft bestaan en alle gevoelens willen geleefd worden. Het is aan de ene kant ook weer zo eenvoudig en simpel, kijk maar naar een kind die het van nature doet, helaas wordt het kind al snel geleerd zich te conformeren aan de waarden van de omgeving, zoals je beheersen, je netjes gedragen, altijd lief zijn en beleefd zijn. Het is nogal wat als je het eens op je in laat werken.

Het is dus van wezenlijk belang dat ouders, door bij zichzelf de emoties en gevoelens te laten stromen, een belangrijke verantwoordelijkheid hebben voor het functioneren van het kind en later als volwassene.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

SPIEGELING

 

spiegeling ouder kindAlles in je omgeving is een spiegeling waar je lichaam op reageert. Dat begint dus al bij de ouders waar het kind geboren wordt. Heel duidelijk is dat af te leiden in het gedrag en bijvoorbeeld het dialect dat het kind spreekt en is overgenomen van de mensen in zijn omgeving. Als ouders onbezorgd en creatief zijn en vertrouwen hebben en moeilijkheden als uitdaging zien in plaats van als een probleem, dan heb je als kind een mooie basis. Wat als nu ook de organen en het functioneren worden gespiegeld? Er wordt vaak gesproken over erfelijkheid, maar wat als nu het gedrag van de ouders zo intens wordt overgenomen dat het lichaam niet beter weet dan ook zo te zijn en dezelfde lichamelijke reacties als de ouders laat zien?

De kijk en dus het gedrag van het kind zijn bovenmatig van invloed op het functioneren van het lichaam. Als het kind besluit zich op latere leeftijd bewust te worden van zijn gedrag of lichamelijke klachten, dan kan het vele ziekten en klachten die als erfelijk worden gezien, voor zijn of voorkomen.

 

Door je kijk en gedrag te veranderen 

kun je dus lichamelijke klachten voorkomen.

 

Als je nu als kind geboren bent in een omgeving waar je onbegrepen werd en niet tot je recht kon komen, in hoeverre kan dit dan van invloed zijn op de verdere ontwikkeling in je leven? Heel veel, totdat je als kind besloten hebt; deze ouders zijn niet zo slim of zeer onbewust en ze zijn niet eerlijk of ik luister niet naar ze, dan zal de invloed stukken minder zijn. Maar als je in beslag genomen bent door angst die er bijvoorbeeld in het gezin waar je uit komt heerst en je conformeren erg belangrijk was om niet buiten gesloten te worden, dan kan dit je ontwikkeling ernstig schaden. Je leeft daardoor tegen je gevoel in en je kunt je niet spiegelen aan de juiste mensen die meer op jouw bewustzijnsniveau zijn aangesloten en waar je je voordeel mee had kunnen doen en je verder had kunnen groeien in bewustzijn. Hier bewust van zijn, hoe jouw jeugd was en hoe je je er hebt gevoeld is zeer belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling en om in je kracht te komen.

Naast je ouders, broers en of zussen zijn ook de mensen in je buurt waar je opgroeit bepalend voor de mate van je thuis voelen. Mensen gaan uiteindelijk niet voor niets wonen op een bepaalde plek en zoeken onbewust, soms ook bewust, gelijkgestemden op in hun woonomgeving of ook op hun werkplek of vriendenkring. Dit is essentieel op deze aarde om je thuis te voelen. Ook hoe je huis is ingericht, het uitzicht, je buren en niet te vergeten de natuur in je omgeving is van belangrijke invloed. Ook kun je je bewust spiegelen met de krachtige uitbarsting in de lente van de natuur, tijdens een heerlijke wandeling in het bos. Het gaat dus ook verder in de vorm van ons voedsel. Het herkennen van het voedsel is dus ook van essentieel belang voor de goede vertering ervan. Het bewust genieten, de ingrediënten zien groeien en ze zelf verder klaar maken en verwerken in een heerlijk maaltijd zijn dus allemaal mega belangrijk en van invloed op een goede verwerking ervan. De kant en klare maaltijden of de snelle magnetronhap schieten dus ruimschoots hun doel voorbij.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

SUPERFOODS

 

superfood

Dan komen we ook bij alle superfoods. Natuurlijk zijn er bepaalde produkten die meer gezien kunnen worden in de vorm van zaden, zoals chiazaad en hennepzaad, maar allerlei poeders waar zoveel waarde aan wordt toegekend is buiten proporties. Je lijf heeft in dat geval meer aan een groene kool die hij met eigen ogen ziet groeien en waar de bladeren herkenbaar van zijn, dan een poedertje dat zo goed moet zijn.

 

Herkenbaarheid van het voedsel is het sleutelwoord 

 

Ook de sfeer in je omgeving is bepalend voor een goede vertering van het voedsel. Wanneer je je niet op je gemak voelt, dat kan dus ook in een restaurant of bij iemand thuis zijn, gaat je lichaam zich verkrampen en gaan de spieren zich spannen.  De vertering van het eten zal hierdoor alleen maar moeilijker gaan.

Ook de liefde waarmee het eten is bereid is voelbaar en zal door je lichaam worden opgemerkt. Het voor mogelijk houden en je er bewust mee bezig houden, zal je ogen doen openen. Je kunt wellicht voor jezelf wel voorbeelden voor ogen halen, waarbij je heerlijk hebt gegeten en de sfeer en toewijding bij het etentje allemaal goed aanvoelden. Dit heeft dan ook niets te maken met een perfecte haute cuisine keuken, maar alles met de fijne sfeer van de omgeving en de liefde waarmee het eten is bereid.