Amazone

Amazone-pag

DE AMAZONE 

De longen van de aarde / Pioniers en hoge trilling van de 5e dimensie stimuleren de innerlijke groei / De oorspronkelijkheid van de natuur / Spiegeling / Ecuador Vilcabamba / Amazone / Het belang van de oorspronkelijke natuur / Vilcabamba Valley of longevity

DE LONGEN VAN DE AARDE 

 

Zo micro zo macro. Zoals ons lichaam zich spiegelt aan alles om ons heen, inclusief het voedsel dat wij nuttigen, zo spiegelt de aarde en de natuur en alle levende organisme zich ook aan elkaar.

De Amazone is een immens belangrijk onderdeel van de schepping op aarde en dus alles van wat er groeit, bloeit en leeft. Het Amazonegebied met zijn enorme wildernis van oerwouden, bomen en ongerepte natuur in Zuid Amerika wordt ook wel de longen van de aarde genoemd, toch wordt het bedreigd door oliemagnaten en grootgrondbezitters die de grond uitputten en niet meer met liefde voor het land hun producten laten groeien.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

PIONIERS EN HOGE TRILLING VAN DE 5E DIMENSIE STIMULEREN DE INNERLIJKE GROEI

 

rivier.M-Als je een beetje door de site heen gesurft hebt, dan zul je merken dat heel veel neerkomt op de zuivere intentie en de juiste mindset. Niet voor niets zijn er mensen die zich in groepsmeditatie willen inzetten voor een betere wereld en het spreekwoord ‘zorg voor een betere wereld en begin bij jezelf’ zegt genoeg.

Alles start met bij jezelf beginnen, jezelf onderzoeken en jezelf opliften naar een hoger level in bewustzijn. Al zou je niet willen in deze tijd, je zult het moeilijk krijgen wanneer je in gaat tegen de goddelijke wetten van groei en positieve verandering, gesteund door de hoogwaardige energie in deze tijd.

Toch zijn er vele pioniers die al tegen de huidige stroom invaren, zij zijn het die de eerste stappen maken naar een hoger bewustzijn door zichzelf en alles om zich heen te onderzoeken. Zij zijn dus een van de weinigen en moeten het opnemen tegen het collectief die alles heel graag bij het oude houdt en verandering maar eng vind. Angst is een slechte raadgever, maar de meerderheid luistert er nog naar.

Er is ook geen terugkeer meer mogelijk, de oplifting van de aarde naar de 5e dimensie is al in volle gang en alles wat niet meetrilt komt bloot te liggen. In het klein bij mensen, waarbij de donkere delen zichtbaar worden, zo ook in het groot bij regeringen die niet kloppen en die onzuivere motivaties hebben. Alles is zich aan het ontdoen van het oude, dus verandering, leuk of niet, er is maar een zekerheid en dat is verandering. Wil je het fijn hebben dan is met de stroom mee gaan het meest comfortabele.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

DE OORSPRONKELIJKHEID VAN DE NATUUR

 

Oorspronkelijke maïs, absolute vorm van volmaakte voedzaamheid.

Oorspronkelijke maïs, absolute vorm van volmaakte voedzaamheid.

De oorspronkelijkheid van de natuur is aardig aangetast op verschillende plekken in de wereld en het is goed dat er organisaties zijn die zich opwerpen als beschermer van deze ongerepte natuur. Ook al moet je niet alles klakkeloos voor waar aannemen, omdat er altijd onzuivere motivaties in het spel kunnen zijn.

Uiteindelijk zal alles aan het licht komen en we mogen hopen dat de schade dan beperkt is gebleven. De oorspronkelijke natuur op de aarde is nog maar voor zo’n 25 % aanwezig, met name in de Amazone. Dit is weinig en zeker voor het planten-, dieren- en mineralenrijk die zich ook spiegelen aan die oorspronkelijke natuur. De verhoudingen raken dus een beetje zoek.

Guanabana

Koffieplant

Mango

Cacao booncacao-open-

avocado-

Guanabana, koffieplant en mango, onderaan cacaoboon en rechts avocado

 

Het was een verademing om de oorspronkelijk vruchten, planten en groente te zien ruiken, voelen en proeven. Als een klein kind zo gelukkig als ik was verwonderde en herkende ik de vruchten, mijn lichaam en hele wezen werd letterlijk blij, toen hij de enorme hoeveelheid pitten zag in een doorgesneden sinaasappel.

Oorspronkelijke sinaasappel, wat een pitten !

Oorspronkelijke sinaasappel, wat een pitten !

Heb je er weleens op gelet hoe weinig pitten er tegenwoordig in een sinaasappel zitten uit de supermarkt !

Er is zoveel geknoeid met de oorspronkelijke groente en fruit zodat het voor mensen erg moeilijk wordt om zich nog te kunnen spiegelen aan die oorspronkelijkheid. Ook de grond en de hele natuurlijke habitat voorziet de plant van mineralen en stoffen die jouw lichaam weer kunnen voeden en waar het zich aan kan spiegelen.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

SPIEGELING

 

aapje-Misschien ken je het verhaal van een aapje ergens in het wild die voor het eerst met een steen een noot probeert te breken dat hem wonderwel lukt. Op dat moment zullen de andere aapjes elders op de wereld een signaaltje krijgen in hun onderbewuste om hetzelfde te doen. Ze hebben dus toegang tot de oplossing. Zo geldt het voor alles.
De pioniers onder de mensen, die de eerste stappen zetten om vanuit eigen kracht, onafhankelijk en met vertrouwen te denken en te leven, maken het mogelijk voor iedereen die dat ook wil, zonder dat ze elkaar maar zelfs ontmoet hoeven hebben.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ECUADOR / Vilcabamba 

 

plein-vilcabambaEr is nog een plek op aarde waar mensen met elkaar leven en waar het vertrouwen in eigen kracht en onafhankelijkheid duidelijk te voelen en te ervaren is. De rust die je overvalt, de gemoedelijkheid, het bewustzijn dat grootser en vrijer aanvoelt, deze mensen denken meer in mogelijkheden en willen op een plek leven waar de beïnvloeding van buitenaf nog niet zulke enorme proporties heeft aangenomen.

Incabessen

Incabessen

Geen bemoeienis voor de opvoeding van je kind of verplichtingen tot vaccinaties, hier heb je de mogelijkheid om je kind op te voeden in een wereld waar het zijn gevoel en intuïtie kan blijven ontwikkelen, die een gids is voor het verdere leven. Vertrouwen in eigen kunnen en handelen, weg met de prestatiedruk en leven naar eigen tempo en kracht. tuin-vilca1Ook waren de mensen zich meer bewust van het belang van oorspronkelijke plantaardige voeding en velen verbouwden vele soorten groente en fruit in hun eigen tuin voor eigen gebruik of voor de verkoop en deden aan het ruilen van zaden.

Wat een verademing was het bij aankomst in dit bijzonder stadje. Het was er warm, maar het was alsof de tijd was teruggedraaid, maar dan in positieve zin met behoudt van een groter bewustzijn. De gesprekjes die er spontaan ontstonden op straat, bij de juicebars en de eettentjes waren fijn, warm en hartelijk. Ook was het verbazingwekkend hoe vrij kinderen en mensen van de lokale bevolking zich uitdrukten. Aan hun gezichten was duidelijk af te lezen dat ze het met weinig naar hun zin hadden.

Wat was het geheim achter deze plek? Een ding was zeker; wij resoneerden snel en goed met deze plek, al waren de gemakken van de moderne westerse samenleving er niet altijd. De energie die er hing was magic.

Dit dorp was zich al als een van de eerste sterk aan het opliften naar de 5e dimensie en dat was duidelijk voelbaar.

uitzicht-IMG_1867

Alles ging vanzelf smoothly, de ontmoetingen, de dingen die we meemaakten. Ook was er bij mij en ook bij mijn lief Rein gelijk een enorme start met schoning zoals wij het noemen. Onze lijven en geest brachten alle nare energieën, die nog ergens verstopt waren, in ons naar boven. Deze nare energieën werden losgetrild door de hoge trilling waar we ons in bevonden.
We hadden een prachtig uitzicht over de vallei en de natuur was overweldigend, met name door de oorspronkelijkheid en de kracht daarvan, het was duidelijk te voelen. Onze lijven wilden niets liever dan resoneren en zich spiegelen met deze energieën, die zij herkenden als oorspronkelijk. Zoals een kind die blij wordt als hij zijn echte moeder ziet.

cocosnoot2

Wit cocosvlees mmm…

cocos-

Gigantisch voedzaam cocoswater !

De eerste weken waren wij dus van ons stuk en deden wij ons tegoed aan het overheerlijke oorspronkelijke fruit en de groente. We sliepen veel en hadden tussendoor vele fijne contacten met mensen waar we onszelf in herkenden. Deze mensen waren al grote stappen vooruit in bewustzijn en waren kritisch en tegelijkertijd genoten ze van het leven. Velen kwamen van andere plekken elders in de wereld en voelden zich hier te moeten vestigen, jonge gezinnen, alleenstaanden, kunstenaars, mensen die met een prachtige visie bezig waren met alternatieve energie.

 

Dome huis zelf gemaakt van natuurlijke grondstoffen, rode aarde wat ademend is en organische vormen in harmonie met mens en natuur

Dome huis zelf gemaakt van natuurlijke grondstoffen, rode aarde wat ademend is en organische vormen in harmonie met mens en natuur

 

Dome-huis-1a

 

Een broeiplek waar veel moois aan de wereld gegeven kan worden. Dit was en is een plek in opbouw en zal in de komende jaren zich ontwikkelen tot een plek die als inspiratie dient hoe het ook anders kan, een samenleving waar mensen in harmonie en respect voor al wat leeft met elkaar samenleven, genieten van het leven, de oorspronkelijke natuur en van elkaar. Dit was nog maar een begin.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

AMAZONE

 

VlinderWe zijn in Vilcabamba een aantal maanden verbleven en hebben een aantal uitstapjes gedaan, waarvan een naar de Amazone. In de wildernis van de Amazone zijn, is een grootse ervaring. De immense kracht van de natuur werkt op je hele wezen in, doe er tropische temperaturen bij en je lijf is helemaal in een staat van liefde (warmte=liefde) en dus ook open om de sterke energieën van de natuur in zich op te nemen. Wij hebben ons wederom ziek en moe gevoelt en wisten dat dit voor ons weer alles te maken had met ons lijf die zich spiegelde aan deze natuur en alles wat in de weg zat om hier één mee te zijn naar buiten stuwde.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

HET BELANG VAN OORSPRONKELIJKE NATUUR

 

bloem2-Nu maak ik een sprongetje naar de wereld, hoe belangrijk is het niet dat er voor de mensheid nog oorspronkelijke natuur behouden blijft waar hij zich aan kan spiegelen. Dit gaat namelijk verder dan het bos waar je af en toe even een wandelingetje in maakt. De mensheid, die in zijn onderbewuste ook met alles op de aarde verbonden is, heeft het dus nodig om zich te spiegelen aan oorspronkelijkheid. Je weet zelf hoe een stedelijke omgeving een andere invloed heeft op mensen, dan zij die in de natuur wonen. Een stuk oorspronkelijke natuur op de aarde is dus van levensbelang en weinig mensen beseffen dat. Wij hebben de immense kracht gevoeld en wat het deed met ons lichaam. Ik weet dat dit een belangrijk onderdeel is wat veel zegt over de zwakte van de mens.

 

OORZAKEN VAN DE ZWAKTE VAN DE MENS:

* De afhankelijkheid van medicijnen en artsen.

* Je als mens niet meer kunnen spiegelen aan de oorspronkelijkheid van de natuur.

* Je als mens niet meer kunnen spiegelen aan een samenleving waar mensen handelen vanuit eigen kracht, vertrouwen en hun gevoel

* Voeding die veelal niet meer oorspronkelijk is en veelal genetisch gemanipuleerd is.

* Voeding die bewerkt is met onnatuurlijke suikers, geharde vetten en onnatuurlijke en verkeerde E’s.

 

Een echte geestelijke detox is een besluit te nemen om je eetpatroon te veranderen en te verbeteren naar zoveel mogelijk oorspronkelijke voeding en je veel te begeven in de natuur en je daar op te laden. Daarnaast is je mindset heel belangrijk. Wees overtuigt van je eigen kracht en dat je immuunsysteem volmaakt werkt. Zorg daarnaast voor een flinke dosis het naar je zin te hebben en naar je gevoel te leven, dan ben je al een heel eind.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

VILCABAMBA – VALLEY OF LONGEVITY

 

hangmat-IMG_1801Mocht het je gegeven zijn om een reisje richting oorspronkelijke natuur te maken, doe het! Mijn lief en ik hebben zo’n drie maanden in het dorp Vilcabamba in geleefd.
De valley of longevity, zoals het dal waar Vilcabamba in ligt, wordt al decennia zo genoemd. De hoge leeftijden die in deze vallei worden bereikt heeft wat ons betreft vooral te maken met de kracht van de oorspronkelijke natuur waar iedereen zich bewust of onbewust aan kan spiegelen. Ook de oorspronkelijkheid van het voedsel is hier nog meer te vinden dan elders en daarnaast natuurlijk de easy way of living. De mensen zijn ontspannen, waar zie je dat nog? Stress is een belangrijke factor van ziek zijn en die is hier nagenoeg niet aanwezig, de mensen leven meer van dag tot dag.

Natuurlijk was niet alles rozengeur en maneschijn, de wrijving tussen de lokale bevolking en de gringo’s, zo werden de buitenlanders genoemd, was soms merkbaar. Toch was er wel een onderliggende motivatie om goed samen te leven. QSQED00ZDe moderne middelen, zoals internet, hadden ook hier hun entree gedaan en daar konden de lokale bewoners dan ook hun voordeel mee doen. Sommige van de gringo’s waren iets teveel in de spiri hoek blijven hangen en lieten zich hier dus ook door misleiden. De intentie om achter alles te voelen wat er werkelijk aan de hand is, onderscheidingsvermogen dus, is een eigenschap die ook hier niet bij iedereen volmaakt aanwezig was.

Vele mensen, bleek uit de verhalen, bleven ook langer dan gepland in dit dorp alsof de speciale energie ze daar hield en dat was naar ons gevoel met name, doordat hun lijf en hele wezen zich hier zo thuis voelde, vanwege de oorspronkelijkheid van de natuur en de resonantie daarmee zo heerlijk aanvoelde.