Wat is ware voeding?

bramen1

WAT IS WARE VOEDING ?

Stoffelijke voeding / Oorspronkelijke gewassen en het huidige aanbod / De liefdesenergie in voedsel / Eetpatroon tijdens de verwerking van trauma’s / De zon als voeding / Hoe te beginnen? 

STOFFELIJKE VOEDING

 

Er is nog heel veel heerlijke voeding die ware bouwstoffen zijn voor je lichaam en je geest. Hieronder een kleine opsomming van wat belangrijk is te weten bij het maken van keuzes voor heerlijk eten.

 KIES VOOR:

  • Voeding die je vervult en je trek stilt
  • Voeding waar je na afloop je energiek en vitaal bij voelt
  • Zoveel mogelijk onbewerkt of rauw plantaardig voedsel
  • Zoveel mogelijk voedsel van het seizoen en biologisch
  • Voeding welke is klaargemaakt en opgediend met liefde
  • Groente en fruit afkomstig van de oorspronkelijke zaden

 

fruit-IMG_2805

Verse cocosnoot

g.fruit-1-IMG_2731

Veel fruit, ongeharde vetten zoals kokosolie en extravierge olijfolie, natuurlijke suikers in fruit, gedroogd fruit in de vorm van dadels, pruimen, rozijnen

 

cocos-groente-bord1noten-

Vers kokoswater, veel groente en noten

 

75 % van de voedingswaarde wordt beïnvloed

door de bereider van de voeding

graan-versie-7

OORSPRONKELIJKE GEWASSEN EN HET HUIDIGE AANBOD

 

gmoWe zijn de laatste tijd steeds meer afhankelijk geworden van meningen van mensen buiten onszelf als het over voeding gaat. De deskundigen en de voedingsindustrie bepalen wat goed is voor ons, dat betekent dat we de macht buiten onszelf hebben gelegd en daarmee verleerd hebben dat we zelf heel goed kunnen weten wat goed is voor ons. Helaas is het zo dat het grootste deel van de voedingsindustrie alleen uit is op gewin, maar niet op wat het beste is voor ons. Kijk maar eens naar de enorme ingrepen die gedaan worden op de oorspronkelijke gewassen, deze worden met het grootste gemak genetisch gemanipuleerd en daarmee verliest het gewas veel van zijn oorspronkelijke voedingswaarde. De meest oorspronkelijke gewassen zijn nog steeds het meest voedzaam en het zijn ook de meest sterke gewassen.

Als we nu eens zelf gaan nadenken over wat het aanbod van voeding is, dan komen we tot heel vreemde conclusies. In het huidige aanbod worden enorme hoeveelheden suiker worden toegevoegd en maar niet te spreken van alle E-nummers en het gif waarmee de gewassen en ons fruit ruimschoots worden bespoten.

graan-versie-7

DE LIEFDESENERGIE IN VOEDSEL 

 

wortel-rauw

Rauwe wortel

 

Links op de foto laat de rauwe wortel een schitterende stralende energie zien, welke pure voedzame liefdesenergie is.

Wortel na de magnetron

Wortel na verhitting in de magnetron

 

Het beste is om voedsel zo min mogelijk te verhittten, omdat belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Bij gebruik van een magnetron wordt het voedsel als het ware geëlektrocuteerd, waardoor er van de voedingswaarde nagenoeg niets meer overblijft. Door middel van kirlian fotografie is dit goed te zien.

graan-versie-7

INTUITIEF JE ETEN KIEZEN

 

eekhoorn2 kopieWij weten allemaal dat alle dieren heel goed weten wat ze moeten eten en welk eten ze zo vitaal maakt. Heb je wel eens gekeken naar een aap die alleen maar spelenderwijs vruchten eet en zich helemaal niet bekommerd om hoeveel calorieën hij moet verstouwen of wat de schijf van vijf inhoudt? Ik wil hiermee zeggen dat ook wij ons eigen gevoel kunnen raadplegen over wat goed is voor ons. Dit heeft alles te maken met bewust gaan eten en het raadplegen van je gevoel. Ik weet uit ervaring dat het heel goed mogelijk is gewoon naar behoefte te eten en juist datgene te eten wat je op dat moment binnen valt en dus nodig hebt.

mais organic:gmo

Dieren kiezen intuitief de meest oorspronkelijke maïs, nu wij nog!  Baker Creek Heirloom Seed Company

Zelf weer iets leren vinden, dat zijn we met zijn allen grotendeels verleerd. We hebben de macht buiten onszelf gelegd en voelen ons ongelukkiger dan ooit. Elk moment is er één om weer te gaan handelen en te kiezen naar jouw eigen goede gevoel. Dat wat goed voelt is je leidraad en alles wat niet goed voelt laat je voor wat het is. Soms is dat flink schoon schip maken en oefening baart kunst om de antwoorden weer in je gevoel te vinden. Toch is het een zegen en beloont de inzet zichzelf terug, want door te eten naar je goede gevoel kom je weer terug bij je ware vitale levenskracht. Waarom hebben wij anders in de moderne samenleving zoveel klachten en ziektes? Neem van mij aan dat een grote oorzaak aan slechte voeding te wijten is.

 

Er is geen pasklaar dieet dat voor iedereen geldt.

 

Je redt het niet met alleen maar een goed voedingspatroon, het moet conform je gevoel zijn. Iemand verplichten tot het niet eten van vlees kan dus niet als iemand er niet aan toe is. Je eetpatroon moet conform je goede gevoel zijn, anders is het vanuit wilskracht opgelegd en is het niet of heel moeilijk vol te houden.

graan-versie-7 

EETPATROON TIJDENS DE VERWERKING VAN TRAUMA’S 

 

R.choco-web

Verwen jezelf met gezonde chocolade op basis van cashew en cacao

Bij het hebben van veel traumatische ervaringen is het drastisch veranderen van je voedingspatroon onmogelijk. Bij het aanpakken van je trauma’s en opgedane pijn zal je voedingspatroon ook mee gaan veranderen en de wil om te groeien is hier essentieel. Wees dus niet te streng voor jezelf met voeding als je in een groot verwerkingsproces zit, het is wel belangrijk te weten welke voeding met name erg voedzaam is en welke soort voeding je beter kunt laten staan. Als je dan de behoefte hebt om je te vullen neem dan in ieder geval de minst bewerkte soort voeding, ook wel whole foods genoemd. Er zijn zeer veel heerlijke recepten en heerlijke voeding waar je lijf werkelijk blij mee is en waar jij je goed bij voelt. En weet dat als je in een groot transformatieproces zit je lijf zal vragen om koolhydraten, omdat je lijf deze bouwstoffen gewoon nodig heeft.

 

Doe de dingen die jou een goed gevoel en vervulling geven.

graan-versie-7

DE ZON ALS VOEDING

 

1.stralende zonDe zon is de grootste bron van vitamine D en ontzettend belangrijk voor al wat leeft. De zon zorgt voor herstel van de huid en geeft ons hele lijf een enorme booster. Heb je er wel eens bij stil gestaan waarom je op een warme zonnige dag veel minder trek hebt in eten? Je bent vervult van de liefde van de zon. De zon is niets anders dan pure liefde die ervoor zorgt dat alles bloeit en groeit op deze planeet. Zonder zon is er geen leven op de aarde. De zon zorgt voor onze voeding door de zaadjes door warmte te laten ontkiemen, zodat er uiteindelijk heerlijke vruchten zijn en ander voedsel is voor mens en dier. Belangrijk is om met beleid en naar je goede gevoel met de zon om te gaan. Elk dier zoekt bij bovenmatige hitte de schaduw op, maar vele mensen luisteren niet naar hun gevoel door te lang in de felle zon te blijven. Daardoor kan er verbranding optreden en word de zon dus schadelijk voor je gezondheid.

 

Luister en handel naar je lichamelijke impuls, de zon heb je nodig,  geniet ervan

en laad je op en zoek de schaduw en verkoeling op wanneer het te heet is. 

graan-versie-7

HOE TE BEGINNEN ? / Wat je aandacht geeft dat groeit

 

Leren luisteren en vertrouwen op je gevoel is heel belangrijk. Vraag wat je lijf nodig heeft, dit is een kwestie van er gewoon mee beginnen en wat je aandacht geeft dat groeit, dus je zult met de tijd steeds dichter bij de antwoorden in je gevoel komen.

Van belang is je eetpatroon te herkennen. Wanneer krijg je behoefte om je te vullen met eten? Is dat misschien nadat je een bepaald persoon hebt gesproken of heb je altijd erg de behoefte om op je werk te snaaien? Je vullen met voedsel is veelal een oorzaak van je niet goed voelen bij de dingen die je doet. Onderzoeken wat jou een goed gevoel geeft en datgene loslaten wat slecht voelt is een must om minder afhankelijk van voedsel te worden. Lief zijn voor jezelf en je bewust blijven van je gedachten is belangrijk, maar zeker ook het bekrachtigen van je goede gevoel, wees trots op jezelf en op elk stapje dat je voorwaarts doet en zeg wat je wilt en wie je wilt zijn, noem het herprogrammeren. Alles is een proces en er bestaat voor niemand een pasklaar zelfde recept als het gaat om het ideale voedingspatroon. Doen wat goed voelt voor jou en wat op dit moment bij jou past is het allerbelangrijkste.

Komen bij je gevoel en daar weer op leren vertrouwen, geeft je weer het gevoel meester te zijn over je eigen leven. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je goede gevoel en voor jouw prachtige lichaam wat zo ingenieus werkt en een groot wonder is.

Door jezelf vragen te stellen en onderzoekend te blijven kom je door eigen ervaring steeds meer achter waarheden als het gaat om wat voedzaam is. Ik wil je op deze site prikkelen om uiteindelijk zelf te gaan leren voelen wat werkelijk voedzaam is voor jou, want dat kan voor iedereen weer verschillend zijn.

Behandel je lichaam en jezelf met liefde en respect door het de beste voeding te geven en met de fijnste energieën te omringen. Je zult je er alleen maar een gelukkiger en vitaler wezen door voelen. 

Behandel je lichaam en jezelf met liefde en respect door het de beste voeding te geven en met de fijnste energieën te omringen. Je zult je er alleen maar een gelukkiger en vitaler wezen door voelen.