Archief Recepten

Tamme kastanjes met tijmpuree

maandag, oktober 6th, 2014

kastanjes2

Ingrediënten voor 1 persoon:

Puree: 2 aardappels, ± 1/3 cup amandelmelk, ± 1 dsp roomboter, 1 tbsp tijm, peper en zout, rozijnen naar behoefte toevoegen.

± 10 tamme kastanjes en een beetje roomboter.

Salade: 1 stronk witlof, halve fris zure appel naar behoefte.

Dressing: 1/8 cup extra vierge olijfolie, 1 tsp mosterd, ½ tsp honing/agave, peper en zout. (more…)

Zoete salade met wilde perzik en madeliefjes

donderdag, augustus 28th, 2014

 

Geniet van deze nazomer salade, lekker licht en zeer voedzaam door de walnoten die in deze tijd zich al laten zien aan de boom. Deze salade is voor 1 persoon.

41.salade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

Salade: ± 5 grote bladeren eikenblad sla, 2 wilde perziken, 1/8 cup rozijnen, 1/4 cup walnoten en madeliefjes

Dressing: 1/8 cup olijfolie extra vierge, 1 tsp mosterd, 1/2 zachte gemberbol fijn gemaakt met de knoflookpers, 1/2 tsp honing, peper en zout. (more…)

Amandel yoghurt met appel en rozijnen

dinsdag, augustus 27th, 2013

Voor diegene die een melkallergie hebben is dit een heerlijk alternatief. Super makkelijk om te maken en erg lekker en voedzaam.

Tip: Je kunt een grotere hoeveelheid maken en deze een aantal dagen bewaren in de koelkast liefst in een glazen pot.


Ingrediënten:

Voor de yoghurt: ¼ cup rauwe ongeweekte amandelen, ½ cup koud water, 3 dadels ontpit, 5 druppels vanille extract en een beetje zout

Toevoegen: 1 kleine onbespoten appel, handje rozijnen en kaneel, optioneel 1 tsp Camu Camu poeder rijk aan vitamine C en Chiazaad (more…)

Rauwe Courgette pasta

dinsdag, juli 16th, 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

Pasta: 1 courgette, 1 rode ui, 4 tbsp olijfolie extra vierge, een paar druppeltjes citroensap, 1 tbsp pijnboompitten, peper en zout en radijskiemen

Saus: 10 gedroogde tomaten, ± 2 uur geweekt, 2 tbsp pijnboompitten, 1 handje verse koriander, 1 teentje knoflook, 12 tbsp olijfolie extra vierge, peper en zout (more…)

Kokos shake

woensdag, juni 5th, 2013

Ingrediënten:

voor 2 grote glazen  

100 gram vers kokosvlees = halve kokosnoot

1 cup water of kokoswater

1 rijpe banaan

½ papaja

1. Je begint met het openbreken van de kokosnoot. De drie gaatjes bovenin tik je met een hamer en een dikke spijker door. Giet het kokoswater in een kommetje. Voor het breken van de harde bruine bast van de kokos houd je de kokos in je hand en tik je met een hamer rondom in het midden op de kokosnoot. Ga net zo lang rond, totdat je voelt dat hij gaat barsten. Uiteindelijk breekt de kokos in tweeën. Je kunt dan met de hamer verder op de bast tikken en je zult zien dat je telkens een schelpje eraf kunt trekken dat loskomt, zodat je alleen nog kokosvlees hebt. (more…)

Aspergesoep

woensdag, mei 15th, 2013

Ingrediënten:

400 gram verse geschilde asperges 

5 dl water

2 vegetarische bouillonblokjes

2,5 dl havermelk

1 sjalotje

2 eetl. ontgeurde kokosboter of olijfolie

1 eetl. peterselie

2 eetl. tarwebloem

 

Tijdens mijn fietstocht in het Brabantse landschap zag ik ineens een bordje asperges te koop bij de boer. ‘Dit gaat hem worden,’ dacht ik. ‘Verse asperges, heerlijk!’ (more…)

Rauwe chocolade

vrijdag, februari 22nd, 2013

Ingrediënten:

Voor ± 20 stukjes chocolade in ijsblokjesvorm.

1 cup geweekte cashewnoten

2 ontpitte medjool dadels

1/3 cup rauwe cacao poeder

7 gedroogde abrikozen

4 tbsp gesmolten kokosboter (smelt vanaf 20-30 graden)

4 tbsp kokosrasp

1/8 cup agave siroop  

Nodig:

Flinke dosis geduld en het vermogen tot genieten van de bereiding! Een goede sterke keukenmachine of blender is een must, omdat de ingrediënten nogal stevig en vast van vorm zijn.

1.De cashewnoten week je 4 uur in een bakje met water en de 2 medjool dadels ontpit je, deze zijn groter en zachter en op zichzelf al heerlijk om te eten. 

(more…)

Ontkiemde zaden

maandag, december 3rd, 2012

 

Ingrediënten:

2 eetlepels groene linzen

2 eetlepels mungbonen

2 eetlepels adukibonen

Het kiemen van zaden is heel eenvoudig.Er zijn tegenwoordig kant en klare bakjes te koop, maar je kunt ook een glazen pot met wat zacht horrengaas nemen dat je met een elastiekje vast maakt boven om de pot. De zaden die ik gebruik zijn groene linzen, mungbonen (taugé) en adukibonen. Er zijn natuurlijk meerdere soorten, let goed op dat het oorspronkelijke zaden zijn. Lees het etiket en raadpleeg je gevoel. (more…)

Salade van rode kool

woensdag, oktober 31st, 2012

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Salade:  1/4 rode kool, 1/2 cup rozijnen, 1/3 cup walnoten en 1 appel

Dressing:  1/2 cup Extra Vierge olijfolie, 1 tbsp mosterd, 1 tsp agavesiroop, 1 tbsp gembersiroop, vers gemalen peper en zeezout

Neem een kwart van een rode kool en snijd deze in grove stukken, doe ze in de keukenmachine en maal ze tot fijne stukjes. Snij met de hand een grote appel met schil in grove stukjes en mix alles door elkaar met de rozijnen en walnoten erbij. Houd ongeveer 15 walnoten apart voor de garnering. Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar, giet het over de salade en meng het door elkaar, als je het even laat intrekken komt de smaak nog meer tot zijn recht. Maak het af met walnoten bovenop, door de milde dressing komen alle smaken goed tot zijn recht. (more…)