Zoete salade met wilde perzik en madeliefjes

 

Geniet van deze nazomer salade, lekker licht en zeer voedzaam door de walnoten die in deze tijd zich al laten zien aan de boom. Deze salade is voor 1 persoon.

41.salade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

Salade: ± 5 grote bladeren eikenblad sla, 2 wilde perziken, 1/8 cup rozijnen, 1/4 cup walnoten en madeliefjes

Dressing: 1/8 cup olijfolie extra vierge, 1 tsp mosterd, 1/2 zachte gemberbol fijn gemaakt met de knoflookpers, 1/2 tsp honing, peper en zout.
1. Was de sla en scheur hem in grote stukken. Was de madeliefjes en haal de steeltjes ervan af. 

2. Ontpit de perzik en snij hem in partjes

3. Leg de sla op een groot bord. Strooi de rozijnen de klein gemaakte walnoten erover. Leg de partjes perzik en de madelief bloempjes op de salade.

4. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en roer dit goed door elkaar. 

5. Giet de dressing over de salade.

Wie heeft er deze zomer niet kunnen genieten van het uitspattende groen van de natuur. Zoveel kracht straalt elk blaadje, elke bloem je tegemoet. Als we eens wisten wat voor levenskracht we werkelijk kunnen opzuigen, wanneer we ons er nog meer bewust van waren! Waarom gaan mensen zo graag kamperen? Om in de natuur te zijn. Je helemaal vervult weten en voelen van de energie die doordrenkt is in alles wat groeit en bloeit.

Madeliefjes kun je gewoon eten, ze hebben een ietwat zoete smaak en zijn een van de bloemetjes die je salade prachtig opvrolijken. Want dat doen ze voor mij. Ze vrolijken mij op. Dat was al toen ik klein was en er kransjes van maakte voor op mijn hoofd en nu geniet ik ervan in mijn salade. Dank je wel mooie natuur!

Tags: , , , ,

Leave a Reply