Verse groente + superfood ?

38.groentetuin1Word je af en toe niet helemaal gek van alle adviezen op voedingsgebied en van wat je wel en niet moet eten? Toch zijn er veel mensen die luisteren naar al die adviezen zonder hun gevoel te gebruiken en zij zien uiteindelijk door de bomen het bos niet meer. Verwarring en te fobisch en gestrest met eten omgaan zijn het gevolg. Eten moet toch iets fijns zijn, iets om van te genieten?!

Genieten we nog wel als we zo bezig zijn met calorieën tellen, of we alle vitaminen en stofjes wel binnen krijgen en ze maar aanvullen met allerlei pillen en ‘superfoods?’ Ja, ‘superfoods,’ wie heeft dit ooit bedacht ? De mensen die er geld mee willen verdienen? Reken maar van yes.

De boodschap die ze afgeven is dat er door een slechte voedingsbodem en manipulatie van ons voedsel, het voedsel niet meer voldoende voedingsstoffen bevat voor ons lichaam. Tja, daar zit wat in, zou je zeggen. Natuurlijk is het een feit dat het eten in deze tijd vaak ernstig gemanipuleerd is en nog maar niet te spreken over de kunstmatige omgeving waar ze in opgroeien, maar zouden we dan echt pilletjes of poedertjes erbij moeten slikken? Ik ben er nog steeds van overtuigd, en dit komt rechtstreeks uit mijn gevoel, dat in voeding welke je met eigen ogen kunt waarnemen, dus wat je kan ruiken, voelen en proeven, je sowieso al meer voeding haalt dan uit pillen en poeders om de simpele reden dat je lichaam het herkend.

Iemand die elke dag op zijn groentetuin uitkijkt, zal zichzelf daar al door gevoed weten. Het gaat dus niet alleen om puur de stofjes die je zo nodig binnen moet krijgen. De liefde in alles om je heen voed je ook. De plantjes komen alleen maar omhoog met de liefdeskracht van de zon en door middel van goddelijke creaties, ook de gemanipuleerde gewassen.

Nu ben ik een fel tegenstander van gemanipuleerde gewassen, omdat je lichaam zich daardoor niet meer kan spiegelen aan de goddelijke oorspronkelijkheid en volmaaktheid, maar als je nu per ongeluk toch een stuk fruit binnen krijgt wat gemanipuleerd is, wat zou je daar dan zelf aan kunnen doen?
Door  je mindset te gebruiken, is mijn antwoord. Zodra je bewust bent van het voedsel dat misschien niet helemaal volmaakt is dat je neemt en je vertelt dit letterlijk aan je lichaam, waarbij je het de opdracht geeft zich alleen maar te spiegelen aan die oorspronkelijkheid die de voeding nog heeft en die stoffen er uit te halen die nog wel goed en voedzaam zijn, dan ben je een meester over je eigen lichaam. Hoe sterker je dit ook voelt, hoe meer je lichaam hier op zal reageren.

Het besef van welke invloed je bewustzijn heeft op wat je eet, is voor velen nog erg ver weg. Deze mensen worden helemaal tureluurs en weten niet meer wat ze wel en niet meer kunnen eten. Ook in alle trends van superfoods en detoxen, lopen deze mensen op den duur vast, omdat het genieten van eten en er ontspannen mee omgaan ver te zoeken is.

Hoe meer ontspannen je bent, hoe beter je spijsvertering werkt. Heb je er wel eens bij stil gestaan wat angst met je lichaam en spijsverting doet, bijvoorbeeld als je vaak de gedachtes hebt van; eet ik wel goed, krijg ik wel genoeg voeding binnen? Ik ben een voorstander van whole food en zoveel mogelijk plantaardig en oorspronkelijk voedsel. Mijn lichaam geeft precies aan wat het nodig heeft, ook in de supermarkt als ik moet kiezen. Het is een kwestie van je aandacht er op richten, wat je aandacht geeft dat groeit, zo ook je vertrouwen om je gevoel te volgen. Je eigen kracht pakken en meester worden over je geest en lichaam is het mooiste wat er is.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply