Amandel yoghurt met appel en rozijnen

Voor diegene die een melkallergie hebben is dit een heerlijk alternatief. Super makkelijk om te maken en erg lekker en voedzaam.

Tip: Je kunt een grotere hoeveelheid maken en deze een aantal dagen bewaren in de koelkast liefst in een glazen pot.


Ingrediënten:

Voor de yoghurt: ¼ cup rauwe ongeweekte amandelen, ½ cup koud water, 3 dadels ontpit, 5 druppels vanille extract en een beetje zout

Toevoegen: 1 kleine onbespoten appel, handje rozijnen en kaneel, optioneel 1 tsp Camu Camu poeder rijk aan vitamine C en Chiazaad

1.Voeg eerst de amandelen in de blender/keukenmachine en blendt net zo lang tot het er uit ziet als poeder.

2.Voeg de dadels erbij en blendt weer tot alles fijn is.

3.Voeg het water, de vanille en een snufje zout toe en blendt alles tot een egale massa.

4. Was de appel en snijdt hem in kleine stukjes.

5. Doe de amandelyoghurt in een schaaltje, voeg de stukjes appel toe en strooi er de rozijnen en het kaneel over.

Veel mensen zijn allergisch voor koeienmelk en waarom zou dat nu zijn? Hebben wij koeienmelk eigenlijk wel nodig? Mijn antwoord is nee. Is het niet heel begrijpelijk dat je lichaam kan protesteren bij het nemen van dierlijke melkproducten?! Is dit niet gewoon een signaal van je lichaam dat deze moeite heeft het te verwerken?! Met name de lactose in dierlijke melk kan blijven plakken aan de darmwanden. Uiteindelijk is koeienmelk voor de kalfjes en mensenmelk voor de baby’tjes.

Als mensen de signalen van hun lichaam serieuzer namen, dan zouden de klachten al veel meer af nemen. Als je dan toch melkproducten wilt nemen dan zou je voor de lichtere variant kunnen kiezen zoals geitenmelk. Deze is lichter verteerbaar dan de koeienmelk en beter te verwerken voor je spijsvertering. Ook in yoghurt is de lactose al sterk verminderd in vergelijking met melk. Maar als je het mij vraagt is deze plantaardige variant, de amandelyoghurt, misschien nog wel de beste. Heerlijk voedzaam door de rauwe noten en licht verteerbaar en lekker.

Tags: , , , ,

Leave a Reply