Rauwe Courgette pasta

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

Pasta: 1 courgette, 1 rode ui, 4 tbsp olijfolie extra vierge, een paar druppeltjes citroensap, 1 tbsp pijnboompitten, peper en zout en radijskiemen

Saus: 10 gedroogde tomaten, ± 2 uur geweekt, 2 tbsp pijnboompitten, 1 handje verse koriander, 1 teentje knoflook, 12 tbsp olijfolie extra vierge, peper en zout

Een ideaal keukeninstrument is de spiral slicer. Je kunt er wortels, komkommer, retich en courgette in prachtige slierten mee snijden. Voor de rauwe courgette heb je de spiral slicer nodig.

 

1. Was de courgette en draai er mooie slierten van

2. Snij de rode ui in kleine stukjes

3. Doe de courgette met de rode ui, extra vierge olijfolie, citroensap en wat peper en zout in een schaal en laat alles even lekker intrekken

4. Voeg voor de saus de geweekte tomaten, de pijnboompitten, de koriander, de knoflook, de olijfolie en peper en zout in de blender en blend alles tot een mooie saus

5. Leg een flinke portie courgette pasta op een mooi bord en strooi de pijnboompitten erover, schep de rode saus er bovenop en maak het af met een bosje radijskiemen

Super gezond en lekker!

 

Tags: , ,

Leave a Reply