Kokos shake

Ingrediënten:

voor 2 grote glazen  

100 gram vers kokosvlees = halve kokosnoot

1 cup water of kokoswater

1 rijpe banaan

½ papaja

1. Je begint met het openbreken van de kokosnoot. De drie gaatjes bovenin tik je met een hamer en een dikke spijker door. Giet het kokoswater in een kommetje. Voor het breken van de harde bruine bast van de kokos houd je de kokos in je hand en tik je met een hamer rondom in het midden op de kokosnoot. Ga net zo lang rond, totdat je voelt dat hij gaat barsten. Uiteindelijk breekt de kokos in tweeën. Je kunt dan met de hamer verder op de bast tikken en je zult zien dat je telkens een schelpje eraf kunt trekken dat loskomt, zodat je alleen nog kokosvlees hebt.

2. Doe het kokosvlees in de blender en mix het flink, totdat het echt hele kleine stukjes zijn. 

3. Voeg het water toe, je kunt het kokoswater uit de noot gebruiken en het aanvullen totdat het 1 cup is, mix het in de blender.

4. Voeg de banaan en de ontpitte papaja toe en mix dit verder in de blender.

Ik vind het heerlijk om het een beetje dik te eten met een lepeltje, maar als je wilt kun je meer water toevoegen.

Kokos is een van de meest voedzame noten die er bestaat. Je kunt aan de vrucht met zijn stevige bast en aan het witte kokosvlees al zien en voelen dat dit een enorme booster aan levensenergie zal geven. Ik zeg voelen, want dat is voor mij de eerste test om te weten of iets voedzaam is. Je kunt werkelijk diep van binnen de voedingswaarde voelen door jezelf er gewoon in te trainen. Dieren hebben dit vermogen van nature, maar wij ook! Alleen hebben we het afgeleerd en moeten we door er weer mee bezig te zijn dit vermogen weer activeren. Je zou dagen kunnen leven op een kokos shake als deze. Waarom denk je dat het anders is gecreëerd, natuurlijk voor diegene in de tropische oorden die er van moeten leven?

De intentie kun je erachter voelen. De onderzochte eigenschappen en voedingsstoffen die gemeten zijn in de stof zijn alleen maar een gevolg van de intentie die aan deze vrucht is meegegeven bij de creatie.

Kokosolie kun je bijvoorbeeld bij hoge temperatuur verhitten, terwijl de oorspronkelijke eigenschappen zoveel mogelijk behouden blijven. Hierdoor is het zeer geschikt voor het frituren van bijvoorbeeld frietjes. Ook het kokoswater geeft een enorme energieboost en bevat vele waardevolle stoffen voor je lijf. Maar het leuke is dat je zonder dit allemaal te weten als eerste zelf kunt voelen wat de voedingswaarde is van de noot en dit geldt natuurlijk voor al het voedsel. Zo kun je zelfs leren onderscheiden dat sommige biologische producten, waarvan gezegd wordt dat ze voedzaam zijn, helemaal niet altijd zoveel meer voedzaam hoeven zijn dan een niet biologisch product. Iedereen kan je voor de gek houden, maar je gevoel liegt nooit.

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply