Aspergesoep

Ingrediënten:

400 gram verse geschilde asperges 

5 dl water

2 vegetarische bouillonblokjes

2,5 dl havermelk

1 sjalotje

2 eetl. ontgeurde kokosboter of olijfolie

1 eetl. peterselie

2 eetl. tarwebloem

 

Tijdens mijn fietstocht in het Brabantse landschap zag ik ineens een bordje asperges te koop bij de boer. ‘Dit gaat hem worden,’ dacht ik. ‘Verse asperges, heerlijk!’

1. asperges en ui in stukjes snijden

2. 2 eetl. kokosboter in een pan doen, uitje erbij voegen

3. asperges toevoegen een minuutje laten sudderen

4. 2 eetl. bloem met wat water tot een egaal papje maken, dit toevoegen, goed roeren en een minuutje laten staan

5. in kleine beetjes de havermelk toevoegen, blijven roeren zodat het een egaal soepje wordt

6.het water toevoegen, het geheel aan de kook brengen daarna het vuur laag zetten

7. blokjes bouillon erbij doen 

8. 5 minuutjes laten koken

9. soep pureren met de staafmixer 

10. op smaak brengen met peper, zout en peterselie

Geeft men niet vaak een heerlijk kopje soep om aan te sterken als je ziek bent? Maar hoe kan het dat soep, ondanks dat het goed door gekookt is, je toch een vervuld en voedzaam gevoel geeft? Je zou zeggen dat van de voedzame ingrediënten na het koken weinig over is, maar wat maakt de soep dan zo voedzaam? Zou je jezelf kunnen afvragen. Zal ik het maar gelijk zeggen, de intentie van de bereider of de gever. Met welke intentie wordt soep vaak gegeven? Om je er je goed bij te laten voelen, je lekker warm te maken van binnen, je aan te laten sterken als je je wat zwakjes voelt. Zou dus de gedachte waarmee de soep gemaakt en gegeven wordt geen invloed hebben op het eten? Ik weet wel zeker van Yes!

De meeste van jullie kennen vast wel het fenomeen van de prachtige waterkristallen. Het water dat is beïnvloed met liefdevolle gedachten, zoals kracht, verbinding en liefde, laten waanzinnig mooie, harmonieuze vormen zien, daarentegen laten de kristallen die beïnvloed zijn met woorden als haat afschrikwekkende vervormde kristallen zien.

Dit zegt al heel veel over wat gedachten en energieën kunnen doen.  Neem daarmee ook nog eens mee dat we voor zo’n 65 % uit water bestaan en zie dan eens wat voor een invloed intenties en gedachten op onze cellen en ons hele wezen kunnen hebben!

Mijn stelling is dat de intentie van de bereider of gever voor 75% van invloed is op de voedingswaarde. Laat dit maar eens bezinken en …… heel veel ‘plezier’ bij het maken van je soepje.

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply