Dik zijn van opslag van energieën

Heb je wel eens gehoord van opslag van niet geleefde energie in je lijf? Het is heel interessant om eens te bespreken waarom mensen dik zijn zonder dat dit maar iets te maken heeft met teveel of verkeerd eten. En is het soms niet heel ingewikkeld hoe sommige mensen op dit moment met hun voeding omgaan? Je zou er bijna nog een probleem bij kunnen krijgen, terwijl het de bedoeling is van ons voedsel te kunnen genieten! Maar wie kan er nog genieten van eten zonder zich zorgen te maken om welke voedingsstoffen je binnen krijgt? Alle adviezen om vitamine C, kalktabletten of ginseng voor de viriliteit te slikken, is dit nu allemaal wel echt nodig? Ik stel voor dat we eens verder kijken dan al die stofjes die we elke dag denken te moeten binnen krijgen.

Voeding is veel meer dan alleen maar stoffelijk, als je weet dat alles op elkaar inwerkt en elkaar spiegelt dan weet je ook dat naast stoffelijke voeding je ook geestelijke voeding nodig hebt. Bij een tekort aan geestelijke voeding, lees liefde, en bij dingen doen die tegen je gevoel in zijn, zul je als vanzelf naar stoffelijke voeding grijpen en dan nog het liefst iets dat lekker machtig is, zwaar is en vult. Beter bekent als de vette hap.

Je stoffelijk voeding op een andere manier leren bekijken staat naast het je verdiepen in waar jij je geestelijke voeding uithaalt. Hoor je niet vaak of herken jezelf niet een moment dat je zo intens met een klus bezig was op je werk of bij het doen van je favoriete hobby dat je totaal niet dacht aan eten? Dat komt omdat je op dat moment gevoed werd met hoogwaardige liefdesenergie die zich uitte in het naar je zin hebben?!

Wie heeft het nog echt naar zijn zin? Wie heeft het vermogen tot genieten? Sommige mensen denken; ja maar ik ben toch heel gelukkig hoor. Ze hebben alles voor elkaar, huisje, boompje, beestje en hebben zichzelf aangepraat dat ze heel gelukkig zijn, maar als je diep in hun hartje kijkt zul je weten, dat zeg je nu wel zo, maar ik voel dat je eigenlijk helemaal niet zo blij bent van binnen.

Mensen zeggen niet zo snel dat ze zich rot voelen, omdat ze bang zijn om afgewezen te worden. Maar als je dat nu eens wel zou doen, zou je je dan niet beter voelen? Gedeelde smart is halve smart. Alles mag geleefd en moet geleefd, want niet geleefde gevoelens en emoties gaan zich vastzetten in je stoffelijke lichaam. Ze zoeken een plek, meestal in vocht of vet, op de bekende plekken als billen, buik en heupen. Het leven stroomt op den duur niet meer en je loopt vast, letterlijk vast.

Je hebt een fantastisch dieet, een voedingscoach, maar toch val je maar niet af. Hoe kan dat nou? Alles is energie en energie moet blijven stromen, je emoties en gevoelens moeten blijven stromen, leuk of niet. Als je een deel ontkent van je gevoelens door ze niet te leven of te uiten, dan gaan ze onherroepelijk een plek zoeken in je stoffelijk lijf, totdat je je erop richt en erachter komt wat die energie in je dikkere buik wil zeggen. Geloof het of niet, allerlei soorten energieën en emoties kunnen zich er in opslaan en geven een opgeblazen gevoel die bijvoorbeeld staat voor: ik kan het niet meer verwerken, ik kan het niet meer aan, trauma’s op seksualiteit, ik vind niets meer aan het leven, ik geloof niet in mezelf, wat moet ik nou op deze klote wereld, enz.. Ja, alles wil gehoord en benoemd worden. Schrijf het voor mijn part op, wat je het eerste te binnen schiet. Vraag waarom die opslag er zit. Voel het, benoem het en laat het los en vul je met positieve energie door tegen jezelf te zeggen; ik kan alles aan, ik beslis en neem zelf de keuzes, ik heb vertrouwen in mezelf, ik verdien het allerbeste, ik ben goed zoals ik ben, enz., natuurlijk zoals het voor jou goed voelt.

Je zult zien door er regelmatig je aandacht op te richten, je als vanzelf zult gaan afvallen door het leven te laten stromen, het weer naar je zin te hebben en het vermogen tot genieten aan te wakkeren. Elke dag zijn er genoeg mooie dingen te ontdekken in je leven, ook al zit je misschien in een moeilijk fase. Je moest eens weten hoe elke cel op het diepste niveau voorzien is van allerlei informatie die in dit en andere levens is opgedaan. Weet dat deze energie bepalend is voor je gedrag en handelen en dat je jezelf met liefde en geduld kunt herprogrammeren. Dit is zo belangrijk, jij bent meester over je systeem en hoe je handelt, dus pak je kracht en ga ervoor! Maak dit leven als een feest voor jezelf en inspireer anderen ermee, daar hoef je niet eens je best voor te doen. Gewoon je ware zelf te zijn en alles toe te staan wat in jou geleefd en gehoord wil worden. En…. niet te vergeten, lekker blijven bewegen, gezond eten en de dingen doen die jou een goed gevoel geven. Zal jij eens zien hoe snel die vetbobbeltjes c.q. opslag zijn verdwenen.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Dik zijn van opslag van energieën”

 1. Lippy Says:

  Hallo Marjon,

  Ik herken mezelf hierin!Ben te zwaar en moet inderdaad maar eens gaan zeggen wat ik altijd maar weer inslik, soms vind ik het leven ook niet echt makkelijk.Ik werk in de thuiszorg als ziekenverz, maar voel me ongelukkig in mijn team.Door misstanden nogal eens de bond geraadpleegd(ook een hele stap) en daar wordt ik door leidinggevenden op afgerekend.Ik het het idee dat ze een nu vergrootglas boven me houden.(zo even klagen)!
  Maar ik begrijp nu waar mijn dikke buik weleens vandaan kan komen en ga je raad opvolgen alles eens op te schrijven!Ik wil altijd de kool en de geit sparen maar soms is dat onmogelijk ook in de privésituatie.Om een ander geen pijn te willen doen( door mijn gevoel te verwoorden )heb ik nu door dat ik mezelf tekort doe en misschien dus al een aantal jaren mijn ingeslikte woorden/gevoelens geparkeerd heb in mijn buik enz.
  Dank voor je blog!
  Warme gr.Lippy v/d Wal

Leave a Reply