Is er een pasklaar dieet voor iedereen?

Nee! En waarom dan niet? Zou de volgende vraag kunnen luiden, omdat we allemaal heel verschillend zijn. Ik ga zo goed als ik kan dit in aardse begrippen aan jullie uitleggen, omdat het enig verder inzicht behoeft dat we bijvoorbeeld meerdere levens hebben geleefd en zo dus ook allemaal onze eigen ervaringen en ontwikkelingen hebben doorgemaakt.

Waar zal ik beginnen? Er zijn vele soorten mensen. Als je in je eigen omgeving kijkt, dan zul je al kunnen opmerken dat iedereen een verschillend bewustzijn heeft en dat ook de prioriteiten die mensen maken veel zegt over hun bewustzijnsniveau. Als ik nu eens alvast een onderscheid maak in de mensen die zich overal vragen over stellen en niet klakkeloos alles zomaar aannemen, wat kun je daar dan van zeggen? Wanneer stel je een vraag?

Als je voelt dat het anders en beter kan. Ergens in het geheugen van deze mensen zit dus de ervaring dat het echt anders en beter kan. Vaak wordt dit diep in het gevoel ervaren en gaan deze mensen op onderzoek uit. Ze zijn nieuwsgierig en kijken graag over hun hegje en verleggen hun grenzen.

Deze mensen hebben een streepje voor in bewustzijn, zij zijn vaak de pioniers en niet voor niets hier op aarde geparachuteerd om als voorbeeld te laten zien dat je van binnen uit de antwoorden kunt vinden en kunt leven naar je gevoel. Deze mensen gaan al op onderzoek uit naar verschillende soorten voeding en komen bijvoorbeeld bij raw food uit. Zij voelen zich daar goed bij en vertrekken vaak ook nog eens naar een warm land waar veel divers plantaardig voedsel te vinden is. Een belangrijk niet te onderschatten aspect is ook de zon, die alleen maar levensenergie is en waar ze zich ter plekke volop mee kunnen vullen. Ik zeg letterlijk vullen, want zo is het echt. De zon voedt je. Kijk maar eens in de zomer hoe je trek afneemt en je meer behoefte hebt aan lichter voedsel, zoals salades. Deze mensen komen vaak van een plek elders in de sferen waar alleen maar liefde heerst. Zij zijn gevrijwaard gebleven van de vele trauma’s die mensen in de afgelopen tijd op aarde hebben opgedaan. Zo kunnen zij gemakkelijker in deze tijd een voorbeeld zijn in het laten zien hoe je anders met voedsel kunt omgaan en kunt leven van rauwe plantaardige voeding.

Nu wordt er nog teveel door vele mensen de overtuiging gedeeld, en dat risico zat er in, dat raw food of vegetarisch eten alleen maar het beste zou zijn. Het is niet een doel op zich om een raw food aanhanger te zijn! Veel mensen storten zich soms blind in de hele raw food hype, maar zijn daar in bewustzijnsniveau helemaal niet aan toe. Ernstige klachten kunnen het gevolg zijn, zoals gebitsproblemen, opgebouwde trauma’s uit dit of andere levens die te snel loskomen, angsten, organen die niet meer naar behoren werken.

Ik ga iets verder en dat is dat alle voeding een bepaalde trilling heeft. Zo geldt dat ook voor de mensen. Hoe hoger in bewustzijn, hoe hoger de trilling is. Het voedsel moet resoneren met de trilling van je eigen bewustzijn. Alleen in het diepe gevoel zul je weten welk soort voedsel bij je past en waar je je goed bij voelt. Heb je dus bewust trek in vlees, eet het dan en voel je er goed bij. Zaak is wel dat je goed let op het soort vlees, liefst biologisch en van een dier dat in vrijheid heeft geleefd. Je moest eens weten wat voor invloed de energie die het dier had toen het nog leefde heeft op de energie van het vlees van datzelfde dier dat uiteindelijk op jouw bordje ligt. Hoe meer je bij je gevoel komt en je oude ballast los laat, hoe meer je eetpatroon zal veranderen in de behoefte naar voeding van een hogere trilling. Iedereen heeft hier zijn eigen tempo in.

We laten ons nog te graag voorschrijven wat we moeten eten, maar uiteindelijk weet jij wat als beste voelt te moeten eten. Ook bij mij is het niet meer eten van vlees ontstaan vanuit een diep gevoel van binnen uit. Ik zeg altijd; ik ben met de gehaktbal opgevoed en vond het ook lekker, maar zo’n twaalf jaar geleden toen er een intens bewustwordingsproces begon, voelde het niet meer goed om vlees te eten. Ik kan nu zeggen, ik resoneerde niet meer met de trilling van vlees. Iedereen kan dus via zijn gevoel precies weten wat voor voedingspatroon het beste bij hem past en dat kan dus ook zijn van het genieten van een stukje vlees. Gelukkig zijn er geen do’s of don’ts.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply