Rauwe chocolade

Ingrediënten:

Voor ± 20 stukjes chocolade in ijsblokjesvorm.

1 cup geweekte cashewnoten

2 ontpitte medjool dadels

1/3 cup rauwe cacao poeder

7 gedroogde abrikozen

4 tbsp gesmolten kokosboter (smelt vanaf 20-30 graden)

4 tbsp kokosrasp

1/8 cup agave siroop  

Nodig:

Flinke dosis geduld en het vermogen tot genieten van de bereiding! Een goede sterke keukenmachine of blender is een must, omdat de ingrediënten nogal stevig en vast van vorm zijn.

1.De cashewnoten week je 4 uur in een bakje met water en de 2 medjool dadels ontpit je, deze zijn groter en zachter en op zichzelf al heerlijk om te eten. 

2.Je begint met het fijn maken van de abrikozen, ik chop ze zo’n 5 seconden, dan zijn het mooie kleine stukjes, deze haal je uit de blender en doe je in een beslagkom.

3.Daarna doe je de ontpitte dadels, de geweekte cashewnoten, de gesmolten kokosboter en de agavesiroop in de blender. Dit chop en blend je goed totdat het een egale massa is geworden, regelmatig tussendoor even stoppen om alles met een pollepel goed naar beneden te duwen en zo alles goed gemengd te krijgen. 

4.Wanneer het een mooie dikke saus is geworden doe je de cacaopoeder er bij, schep het eerst even met een pollepel handmatig er door heen om vervolgens te gaan blenden, anders stuift het poeder alle kanten op. Blenden en af en toe weer even stoppen om het met een pollepel naar beneden te duwen. 

5.Schep de chocolademassa bij de abrikozen in de beslagkom en voeg de kokosrasp toe. Het mengen vergt enige spierkracht, een pannenlikker werkt het beste. 

6.Dan neem je een ijsblokjeshouder en een kommetje met heet water om de lepels tussendoor in schoon te maken. Je schept met twee theelepels de vakjes vol, duw de chocolade goed aan zodat het hele vakje tot in de hoekjes is gevuld. 

7.Zet de chocolade in de koelkast met een stukje folie erover heen voor het behoud van de smaak. Na een paar uurtjes heb je heerlijke zelfgemaakte chocolade die supergezond is.

Je kunt ook variëren door rozijnen in plaats van abrikozen te nemen of door er stukjes walnoot door te doen. Ook Chia zaadjes zijn heel gezond en lekker om te gebruiken.

Chocolade wie is er niet dol op? Iedereen zal hier zo’n beetje volmondig ja op antwoorden. Nu is de vraag natuurlijk: ‘Waarom zijn we met zijn allen zo dol op chocolade?’ Velen zullen zeggen: ‘Het is zo knapperig en dan zacht, het smelt zo heerlijk in je mond, de geur en de smaak geven me een geluksgevoel en een vol gevoel.’ Toch leuk dat de meesten soortgelijke ervaringen hebben bij het eten van chocolade.

In mijn boek ‘Wat is ware voeding?’ heb ik geschreven over de verschillende soorten intenties die ten grondslag lagen bij diverse soorten plantaardige voeding. Als je even wat verder met mij mee kunt, dan zul je het volgende begrijpen en dat is dat alles ooit gecreëerd is met een intentie. Vele soorten planten zijn gecreëerd met een intentie en doel om de mens uiteindelijk te laten genieten en te laten ervaren wat het is om voedsel te ruiken, te proeven en het te eten. En ons voedsel is er natuurlijk om er brandstof uit te halen, zodat we ons energiek kunnen voelen.

Als we tegenwoordig eens kijken naar ons voedselaanbod met name in de reguliere supermarkten, in hoeverre kunnen we daar dan nog brandstof, kortom energie, uit halen? Dat wordt moeilijk, is het niet? Je moet tegenwoordig een goed onderscheidingsvermogen hebben wil je het beste en meest oorspronkelijke voedsel er tussen uit kunnen halen. De enige gids daarbij is je gevoel en deze is, zoals jullie inmiddels wel weten, aardig onderbelicht gebleven bij de hedendaagse mens.

Veel wordt ingekleurd door eigen gedachten of hoe het collectief van de mensen om je heen erover denkt. Toch is de weg naar je weer werkelijk gezond en vitaal voelen de weg van je gevoel waar ieder zijn eigen instapmoment in heeft. Het begint met jezelf vragen te stellen over van alles en nog wat. De antwoorden weer in je gevoel leren vinden en dit voor mogelijk houden.

Ik heb veel inzichten opgedaan door een jarenlange schoning, waarbij ik steeds kritisch bleef op alles. Langzamerhand werd ik steeds meer op mijn gevoel teruggeworpen om alles te kunnen begrijpen. Nu doe ik alles op mijn gevoel, ook het inkopen en bereiden van voedsel. Door me alleen te laten leiden door mijn gevoel ben ik steeds meer aangesloten op de bron, die de kennis bevat van al wat is. Iedereen kan uit deze bron, die de kennis bevat van al wat is, uiteindelijk antwoord krijgen op alle vragen. Het hangt van je bewustzijnsgraad af en in hoeverre je nog ballast hebt waar je je van zou moeten schonen om uiteindelijk ook het contact te krijgen met de bron en zo de antwoorden in jezelf weer te vinden. Dit is overigens voor iedereen verschillend.

Zo is ook mijn boek ‘Wat is ware voeding?’ ontstaan. Ja, ik zeg ontstaan, want ik had van te voren totaal geen plan om dit boek te gaan schrijven. Ik voelde dat ik de ervaringen die ik in de dagelijkse praktijk meemaakte op het gebied van voeding als vanzelf op moest schrijven om de inzichten uiteindelijk te kunnen delen met mensen die zover waren om ook deze kennis tot zich te nemen of te willen onderzoeken. Het is alsof ik een trend voelde aankomen, want hoewel het boek net uit is, ben ik er jaren geleden al mee begonnen. Voeding is hot! Het is tenslotte onze eerste levensbehoefte en met name de oorspronkelijke plantaardige voeding wordt bedreigd.

Ik voel mij genoodzaakt mensen te informeren over wat ik vanuit mijn hart voel en weet over voeding om mensen te helpen bij het maken van een keuze over welke voeding het meest voedzaam is.

Er is veel over chocolade te vertellen en zo ook over de intentie, maar ik nodig je uit mijn boek te lezen als wil je meer wilt weten over chocolade. Als voorproefje heb je alvast dit heerlijke recept van ‘gezonde’ chocolade. Chocolade zonder geraffineerde suikers, geharde vetten of kunstmatige kleur-, geur- en/of smaakstoffen, maar met energieke ongebrande cashewnoten, rauwe cacao en rozijnen. Voor mij een topper, als verwenmoment voor mijzelf, mijn lief of gasten. Het is een energiebooster en supergezond, dus geniet ervan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply