Salade van rode kool

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Salade:  1/4 rode kool, 1/2 cup rozijnen, 1/3 cup walnoten en 1 appel

Dressing:  1/2 cup Extra Vierge olijfolie, 1 tbsp mosterd, 1 tsp agavesiroop, 1 tbsp gembersiroop, vers gemalen peper en zeezout

Neem een kwart van een rode kool en snijd deze in grove stukken, doe ze in de keukenmachine en maal ze tot fijne stukjes. Snij met de hand een grote appel met schil in grove stukjes en mix alles door elkaar met de rozijnen en walnoten erbij. Houd ongeveer 15 walnoten apart voor de garnering. Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar, giet het over de salade en meng het door elkaar, als je het even laat intrekken komt de smaak nog meer tot zijn recht. Maak het af met walnoten bovenop, door de milde dressing komen alle smaken goed tot zijn recht.

Het is bijna november en er is een flink aanbod van verschillende soorten kool. Mijn oog viel op zo’n prachtige rode kool, waarvan je even door de harde schil heen moet kijken hoe je deze knol kunt bereiden tot een heerlijke maaltijd. Maar ik laat me graag uitdagen, dus in de boodschappenkar!

Allereerst is het voor mij een groot wonder hoe deze kool er uit ziet wanneer je hem doorsnijdt. Als je je van alles steeds bewuster gaat worden, dan kun je je ook steeds meer verwonderen over alles wat de aarde ons biedt. Die prachtige paarse patronen, de kronkelige lijnen, de stevige en knapperige schil, zou daar nu nog een diepere betekenis aan ten grondslag liggen? Als je eerst zelf het antwoord wilt voelen dan moet je even stoppen met lezen ………………  ik spreek alleen maar vanuit een diepe verbinding met mijn gevoel welke zegt dat deze paarse kleur mijn verbinding helpt met het hogere deel in mij. Iedereen weet inmiddels wel zo’n beetje dat we chakra’s hebben die corresponderen met de kleuren van de regenboog en ik zeg nu dat ze ook corresponderen met ons voedsel. Het kruinchakra verbindt ons met ons hoger bewustzijn. Intuïtief heb ik dus behoefte aan rode kool om mijn kruinchakra te activeren. Hoe meer je bewust bent van iets, des te meer het ook zal werken. Bij iemand die zonder na te denken ook rode kool eet zal het iets minder werken.

Ik ga nog een stapje verder. Het is inmiddels wat kouder buiten en deze rode kool voorziet ons dus van voedsel. Worden we niet uitgedaagd om ons in deze koude dagen te richten op het hogere deel in ons zelf? Ja, zeg ik je. De zogenaamde herfstdip waar mensen het in deze tijd wel eens over hebben, heeft te maken met de donkere energieën die aangeraakt en in je getriggerd worden. Je wordt uitgedaagd zelf het lichtje binnen in je aan te steken, positieve gedachten te hebben en te onderzoeken wat jou je niet goed laat voelen.

We komen weer even terug bij hoe de rode kool er uit ziet. Waar zouden die prachtige vormen, die te zien zijn als je hem hebt doorgesneden, voor kunnen staan? Zullen we zeggen het leven met al zijn kronkelige wegen op weg naar het doel, het doel om heel te zijn? Ja, zo is het. Wij worden allemaal uitgedaagd om weer heel te worden en dat kunnen we onder andere doen door uit onze comfortzone te komen en onze flexibiliteit te vergroten, laat je inspireren door de prachtige verschillende kronkelige patronen in de rode kool.

Op avontuur! Avontuur is toch fantastisch! Het hele leven is één groot avontuur en alles verandert voortdurend, wanneer je kijk hierop flexibel is en je jezelf blijft vernieuwen door nieuw gebaande paden te betreden, dan zul jij eens zien hoe meer ontspannen je in het leven staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply