Onze smaakbeleving en zintuigen

20.smaakIn hoeverre gebruiken wij nog onze smaak? Ik zal je zeggen maar voor een heel klein deel, zoals ook andere zintuigen als ruiken, horen en zien. Er zijn verschillende oorzaken, we zijn de afgelopen tijden zover afgedreven van onze ware oorspronkelijke kern door allerlei nare ervaringen hier op de aarde, deze zijn te wijten aan het kwaad wat een grote vrije hand had. Ik zeg dat, omdat we een tijd tegemoet gaan, de nieuwe tijd, waarbij het licht en de liefde weer leidend zal zijn. Op allerlei gebieden komt er op dit moment al veel aan het licht, de oude manier werkt niet meer en het donker wordt naar boven gewerkt door de aarde die zich al enorm aan het opliften is naar een hogere trilling van de 5e dimensie.

Ook op het gebied van voeding staat veel aan het licht te komen. Hoeveel bedrijven, instellingen en organisaties op het gebied van voeding leven niet alleen nog maar met het doel om winst te maken en groot te zijn in de vorm van aanzien en macht!? Dat mensen slechte ongezonde voeding binnen krijgen is ondergeschikt, als zij maar kunnen verdienen. Dit kan natuurlijk in de nieuwe tijd niet blijvend stand houden.

Je ziet ook al een grote stroom mensen die zich bewuster gaan worden van het voedsel wat ze eten, van waar het vandaan komt, hoe het gemaakt is en wat de samenstelling is, enz. Dit is maar goed ook want voeding heeft een grote invloed op onze gezondheid en ons welbevinden. Mensen die zelf op onderzoek uitgaan en hun gevoel openstellen om te weten wat goed voor ze is, hebben al een belangrijke sleutel in handen die uiteindelijk voor iedereen belangrijk is. Als de crisis nog meer zijn entree doet en er werkelijk niet alles op voedselgebied zo makkelijk meer voorhanden is, of als er weer eens een ziekte uitbreekt die gerelateerd is aan bepaald voedsel, dan zijn mensen wel genoodzaakt te gaan nadenken over wat ze eten en wat gezond is en voedzaam is. Iedereen zal zijn gevoel moeten openzetten om te weten wat goed voor ze is, degene die daar nu al mee beginnen hebben er als eerste baat bij en zijn voorbereid als de pleures echt uitbreekt. Niemand weet nog waar zijn voedsel werkelijk vandaan komt en veel voedsel gaat eerst drie keer de wereld over voordat het bij jou op je bord ligt, idioot toch!

Nu weer even terug naar de smaak. Het niet leven van emoties en gevoelens vertroebelt al je zintuigen. Of dit nu kleine of grote emoties zijn, vele mensen zitten tegenwoordig op slot met het uiten van hun gevoel en hebben vaak ook nog te maken met onverwerkt leed uit dit of andere levens. Ook dit zal allemaal aan het licht komen in deze tijd. Wel is de mate waarin dit aan het licht komt afhankelijk in hoeverre jij wilt groeien en bewustworden. Hoe sterker de wil en de drang om te groeien, hoe sterker jouw wezen alles wat geschoond wil worden naar boven laat komen. Je kunt dan ineens bepaalde situaties aantrekken waarvan het de bedoeling is je bewust te worden van de betekenis ervan. Je hebt dan de kans om je steeds schoner en opgeluchter te gaan voelen en dichter bij je ware kracht te komen. Kijk maar eens hoe helder en opgelucht je je voelt na een flinke huilbui! Als mensen dus hun gevoel en emotie direct zouden leven, dan zou dit al een heleboel schelen in het sterker ervaren van de zintuigen.

Nu is er op het gebied van voeding nog iets anders en dat zijn de smaakpapillen in je mond. Als wij zo gewend zijn geraakt aan bewerkt en gemanipuleerd voedsel dan weten we niet beter dan dat dat de smaak is. Ons smaakvermogen moet dus ook op de juiste manier worden geprikkeld om tot zijn recht te komen.

De werkelijke smaak van groenten en fruit is veelal ver te zoeken. Oorspronkelijke groenten en fruit die op een natuurlijke manier tot volle wasdom zijn gekomen, zijn nog maar moeilijk te vinden. Te pas en te onpas worden we in ons voedsel voor de gek gehouden door geur-kleur- en smaakstoffen. Buiten de slechte bijwerkingen hiervan, houdt het ook nog eens ons lijf voor de gek. Ons lijf kan het beste overweg met herkenbaar voedsel en dat is oorspronkelijk en onbewerkt voedsel. Alles wat daar niet aan voldoet, dat geldt dus voor alle bewerkte voeding, daar moet je lichaam heel veel energie in stoppen om dit te verwerken. Een gevolg daarvan is dat je ook nog eens na een maaltijd veel meer vermoeid kan raken terwijl die maaltijd je juist energie zou moeten geven.

Alle zoetigheid waarmee kinderen al op jonge leeftijd verpest worden is ook al een gewenning waar ze een heel leven last van kunnen blijven houden. De conditionering van belonen door snoep of zoetigheid te eten gaat vaak nog lange tijd als ze volwassen zijn door. Zoetigheid is een ware fopper voor je hele lijf. Ons lijf zal weer moeten wennen en leren omschakelen naar een andere manier van jezelf voeden, vooral als straks het voedsel wat we nu zo vanzelfsprekend in de supermarkten kopen niet meer voorhanden is.

We zullen uiteindelijk blij zijn met wat ons overkomen is en dat we op een bepaald moment er door onze eigen ervaring achter gekomen zijn wat werkelijk voedzaam en vervullend is. We zullen ons energieker voelen en terug denken aan die tijd dat we ons zo moe en futloos voelden en we zullen ons blij voelen met de optimale beleving van al onze zintuigen en smaaksensatie.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply