Ziek van voeding of van iets anders?

19. buikpijnIn deze column wil ik iets verder en dieper ingaan op het fenomeen ziek zijn. Hoeveel ziekenhuizen hebben we niet overal tegenwoordig! Het lijkt of er de afgelopen tijden alleen maar nieuwe ziekten bijgekomen zijn waar de ziekenhuizen en de medische wereld dan weer bedrijfsmatig op inspelen.

Het zou eigenlijk mooi zijn als we ons zelfgenezend vermogen weer aan zouden spreken, want dit hebben we de afgelopen tijden verleerd. We geloven er niet meer in dat we zelf een enorme invloed hebben op onze gezondheid en het functioneren van ons fysieke lichaam.

Wat als ik je zeg dat je stoffelijke lichaam een resultante is van je geestelijke staat van zijn! We hebben in dit leven en vaak ook in andere levens zoveel ellende aan ervaringen gehad en hebben daarmee nare energieën opgebouwd die vaak in dit leven ineens als een kluis als bij donderslag bij heldere hemel wordt geopend.

Het eerste wat we gewend zijn is te reageren vanuit angst en onmacht en stappen dan naar de dokter die de diagnose stelt en vervolgens aan symptoombestrijding doet. De werkelijke oorzaak achter de klacht of kwaal wordt niet erkend en gekend en zal uiteindelijk in het geestelijk lichaam verscholen blijven om vervolgens vaak weer opnieuw de kop op te steken. En waarom? Je lijf schreeuwt om aandacht en erkenning en daarnaast hebben de organen ook nog eens ieder apart een betekenis in het geheel van je functioneren als mens op de aarde.

Waarom hebben de mensen in deze tijd vaak zo veel klachten met hun spijsverteringsstelsel? Er kunnen diverse oorzaken zijn, waarbij het veranderen naar een gezonder voedingspatroon er een is. Je lichaam wil zich dan schonen van de oude opgebouwde energieën.

Wat is er verder te zeggen over je spijsverteringsorganen? Naast dat ze het stoffelijke voedsel verwerken, verwerken ze ook van alles wat je op geestelijk niveau meemaakt en hebt meegemaakt. Hoe kun je niet een vol gevoel of een opgeblazen gevoel in je buik hebben en dat je geen hap meer door je keel kunt krijgen! Dit zijn allemaal tekenen van; ik kan het niet meer aan, het is te veel of ik kan het niet meer verwerken.

Mijn lief heeft af en toe nog steeds met zijn spijsvertering te kampen als er plotseling oude gevoelige onderwerpen getriggerd worden, dan zwelt zijn buik ineens op en kan hij, al staat er een heerlijke liefdevolle maaltijd voor zijn neus, geen hap door zijn keel krijgen. Zoals met alles raadplegen wij in alle rust ons gevoel en stemmen af op de pijn en het nare gevoel wat de kop op steekt. We zijn hier inmiddels zo bedreven in en horen al snel van binnenuit de oorzaak en zodra het gevoel benoemd en erkend is verdwijnt de klacht als vanzelf. Het is alsof de organen, in dit geval de spijsverteringsorganen, letterlijk spreken en als een zelfstandig functionerend bewustzijn praten en de pijn verwoorden. Dat kan zijn; ‘AAAAU’, ik kan het niet meer aan, wat een verschrikking, wat een koude wereld, wat een ellende, wat heb ik me alleen gevoeld, enz.

Natuurlijk ging dit in het begin ook niet als vanzelf en kun je denken welke gek spreekt er nu met zijn organen! Nou wij wel en we zijn er blij mee en het werkt. Luisteren naar jezelf, naar je lichaam, welke fysieke pijn je ook hebt. Je lijf kan je ook precies aangeven wat het nodig heeft. Ons lijf geeft vaak heel duidelijk aan ‘SAUNA’ of ik heb rust nodig, even helemaal niets of juist, bewegen, bewegen! En ook als we het hebben over voeding, dan geeft ons lijf precies aan wat hij nodig heeft op ieder moment van de dag.

Als we dus heel gezonde en goede voeding tot ons nemen, dan kun je nog steeds je klachten blijven houden. In contact gaan met je lijf met dat wat gehoord wil worden en je daarna weer helen met liefde. Fysieke pijn is altijd een noodsignaal van je lijf; ‘HELP’, luister naar me! Je lijf weet precies wat je het beste kunt doen om de klacht op te laten lossen en jezelf weer te helen. Dat sommige opgebouwde energieën die heel lang zijn ontkent niet altijd even snel en gemakkelijk zijn op te lossen dat is zo, maar er alleen al bewust mee bezig zijn is een eerste stap. Zodra mijn lief de oude pijnlijke energieën heeft herkend, benoemd en geheeld kan hij die heerlijke maaltijd ook weer verdragen.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , ,

Leave a Reply