Wat zou je denken van al die potjes pillen en vitamines?

vitaminepillen2Loop maar eens een apotheek, drogist of healthwinkel binnen en kijk je ogen uit wat er aan aanbod is aan vitamines en pillen. Omdat de voedingsstoffen niet of nauwelijks meer in de huidige voeding zijn terug te vinden, moeten wij ons zo nodig bijvullen en ‘bijvoeden’ met vitamines. Is dit werkelijk wel nodig? Zou je je af kunnen vragen. Als we iets dieper op de materie ingaan zou de vitaminepillenindustrie er dan ook geen baat bij hebben dat er in de huidige voeding niet veel voedingstoffen meer zitten in vergelijking met vroeger?

Zoals met alles is de intentie zo bepalend en kunnen we het haast niet geloven dat zelfs bij een zogenaamde gezondheidswinkel er onjuiste intenties aanwezig zijn. Ik moet er bij zeggen dat zelfs de mensen die zo’n winkel runnen ook vaak nog de gordijnen dicht hebben en er zelf heilig van overtuigd zijn dat ze goed bezig zijn. De werkelijke diepere motivaties van de mensen achter de hele voedingspillen- en voedingssupplementenindustrie zijn veelal zeer kwalijk.

Allereerst kun je je afvragen waarom is ons voedsel zoveel minder voedzaam dan vroeger? Zouden er mensen zijn die daar baat bij hebben? Zijn we niet op dit moment al ontzettend afhankelijk geworden van grote instellingen, allerlei zogenaamde deskundigen die het allemaal zo goed voor ons weten?

Ik zeg je dat we de laatste decennia enorm afhankelijk zijn gemaakt en we amper meer door hebben dat we zelf vaak alle antwoorden buiten onszelf zoeken. We vertrouwen niet meer op ons gevoel. De gestudeerden of mensen met een dikke titel voor hun naam weten het allemaal beter voor ons. We voelen ons zwakker en onzekerder en geloven niet meer in onze eigen kracht om zelf iets tot stand te brengen of onze passie te leven. We leven zoals het ‘hoort’ of zoals men vindt zoals je hoort te leven, maar zijn diep in ons hart ongelukkig omdat we de kracht niet meer voelen in onszelf. Alleen diegene die kritisch zijn, hun gevoel open hebben en niet alles maar klakkeloos voor waar aannemen, hebben nog een bepaalde mate van geloof in eigen kracht en eigen weten.

Je gevoel geeft dan bijvoorbeeld aan, hee hier klopt iets niet, terwijl het groepje mensen waar jij je in bevindt allemaal zijn aangesloten op dezelfde golflengte en eenzelfde mening delen heb jij het gevoel, ja prachtig verhaal, maar mijn gevoel zegt; ‘dit klopt niet’.

Mensen moeten echt weer leren vertrouwen op hun gevoel en dat is voor velen nog een hele klus. Gelukkig zijn er de voorlopers en de wegvoorbereiders die nu vaak als eenlingen hun weg volgen, maar die uiteindelijk een groot geschenk zijn voor de hele mensheid die als grote groep zal volgen.

Mensen houden het vaak niet voor mogelijk dat een ander het slecht met ze voor kan hebben en daardoor stinken velen nog in de leugenachtige boodschappen om jou zover te krijgen ook maar wat vitaminepilletjes bij te slikken. Je hebt namelijk geen enkele vitamine nodig.

Als je je gevoel open hebt, dan pik je in de supermarkt of nog beter bij de boer de groenten en de voeding eruit die het meest voedzaam zijn en die je op dat moment nodig hebt. Er is al zoveel bekend van gekunstelde chemische nepvoeding in supermarkten, die hoef je niet te kopen!

Blijf kritisch en vertrouw op je gevoel en vraag aan je gevoel wat te kopen, doe het gewoon, begin ermee, je zult verrast zijn waar je oog op valt. Er is zeker nog wel voeding te vinden die voedzaam is en waar je je een stuk vitaler bij zult gaan voelen. Verse groenten en fruit van het seizoen en noten geven ontzettend veel energie. Ik zal je zelfs zeggen dat er in de vitamines die er worden aangeboden soms stoffen zijn verwerkt die je alleen maar zwakker maken. Geloof het of niet, ik weet het zeker.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , ,

One Response to “Wat zou je denken van al die potjes pillen en vitamines?”

  1. humanbee Says:

    De bodem is op zeer veel plaatsen zo verkracht door industriele landbouw, (ook grootschalige biologische landbouw) dat ik uiteindelijk na vele vele jaren , twijfel of we nog wel voldoende uit onze voeding kunnen halen.

    Wat niet in de bodem zit komt er ook niet uit. Dat is scheikundig zo logisch, dat je er niet voor gestudeerd hoeft te hebben.

Leave a Reply