Is liefdeloosheid niet de oorzaak?

13.mond met etenBij voeding kijken mensen over het algemeen alleen maar naar stoffelijke voeding, eten en drinken dat je via je mond naar binnen krijgt. Het is jammer dat velen zo blijven steken bij deze eenzijdige kijk, want als ze verder zouden kijken, dan konden vele persoonlijke problemen op voedingsgebied bij mensen worden opgelost of preventief worden aangepakt. Ik ga een poging doen jullie verder bewust te maken van voeding en dan nu de niet stoffelijke voeding.

Ik zou je willen vragen je open te stellen en je oordelen even te laten voor wat het is. Lees het, toets het uiteindelijk aan je gevoel en dan weet je of je er iets mee kunt of niet. Jij bent de baas over wat goed voelt of wat niet goed voelt of wat op dit moment nog niet goed voelt.

We komen nu bij een interessant gegeven, namelijk wat je nu leest daar kun je een gevoel bij hebben van; nou zeg, dat kan ik niet geloven, zo werkt het echt niet hoor. Terwijl als je datzelfde stuk over een jaar leest je het gevoel kunt hebben van; nou fantastisch zeg, dit klopt gewoon, ik voel het. Sommige informatie moet dus rijpen en het kan zelfs zo zijn dat je bepaalde ervaringen moet doormaken om bepaalde informatie en kennis op bewustwordingsgebied echt te begrijpen.

Niet stoffelijke voeding, wat verstaan we daar onder? De liefde. Kun je je vervult weten van de liefde? Ja, dat kan als je zelf goed in je vel zit, een liefdevolle partner hebt, een fijne werkomgeving hebt en fijne kennissen en familie hebt. Als ze je allemaal met veel liefde omringen, dat wil zeggen dat ze allemaal een goede intentie hebben, dus dat ze het fijn vinden dat jij je goed voelt en het naar je zin hebt.

Wanneer jij laat blijken dat je je niet zo goed voelt bij een situatie of een persoon, of dat nu op je werk is, bij familie of bij die verschrikkelijke huisbaas, dan zouden ze à la minute vanuit zichzelf de vraag moeten stellen; waarom voel je je niet goed bij mij of de situatie en wat kan ik er aan doen zodat jij je weer goed voelt? Als iemand echt oprecht met je begaan is, dan zal hij of zij er alles aan doen om er achter te komen waarom je je zo klote voelt door vragen aan je te stellen. Hij zal je willen helpen, zover dat in zijn vermogen ligt, om jou beter te doen voelen.

Alleen al je best willen doen omdat je begaan bent met de ander geeft je een goed gevoel. Wie is er nog begaan met de ander, wie vindt het nog fijn als de ander geniet en zich goed voelt? We vervallen al snel in jaloezie en gunnen de ander het licht niet in de ogen. Genieten omdat een ander geniet, als single vond ik het vroeger bijvoorbeeld heerlijk als ik een stel al knuffelend door het park zag wandelen, ik genoot en vond het fijn om te zien. Natuurlijk wilde ik zelf ook graag een vriendje maar ik verviel niet in hatelijke of destructieve gedachten van jaloezie naar dat stelletje, omdat zij iets hadden wat ik nog niet had.

Wat heeft dit nu met voeding te maken? Niet begaan zijn met de ander getuigd van liefdeloosheid. Begaan zijn met iemand getuigd van liefde en je hoeft niet eens elkaars kleur te zijn. Als de meeste mensen om zich heen kijken van welke soort is er dan meer te vinden? Mensen die niet begaan zijn met de ander, nietwaar? Ze kwakken je liefdeloos eten op tafel in restaurants. Ze rotzooien met je voeding die je krijgt aangeboden in de supermarkten met als prioriteit er zelf rijk van te worden. Ze beulen mensen af in de voedingsindustrie om er zelf rijk van te worden. Ze verdrijven mensen van hun land voor eigen gewin, zie de immens grote soja plantages, enz. Dieren worden onnodig geslacht en zelfs halal geslacht, hoe afschuwelijk en respectloos is dit niet!

Het ziet er naar uit dat mensen gevoelloos zijn geworden en niet meer begaan zijn met al wat leeft. Nee, het is veelal liefdeloos handelen en wij mensen worden er ziek van, letterlijk ziek, zwak en misselijk. De intentie waarmee mensen met elkaar omgaan is ziekmakend en liefdeloos. Het gevolg is dat velen lijden aan allerlei soorten ziekten, zoals anorexia, boulimia, suikerziekte, obesitas, overgewicht en depressie.

Als mensen eens wisten dat ze naarstig op zoek zijn naar werkelijk vervullende liefde, die ze maar sporadisch kunnen vinden in de huidige wereld. Ze blijven zich maar volvreten met al het liefdeloze slechte voedsel om even een vol gevoel hebben, maar de leegte keert daarna spoedig terug omdat de oorzaak niet begrepen en aangepakt is. Buiten het feit dat we meer toe moeten naar pure zuivere voeding en dat is met name plantaardige voeding, moeten we ook toe naar een samenleving waarin liefde en eerlijkheid weer de hoofdrol spelen, echt begaan zijn met je medemens en met alles wat je doet. Dit zal een groots effekt hebben op het voedingsgedrag van mensen.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply