Wat nou megavarkensstallen!

11.vleesWeet je dat we veel meer kracht in onszelf hebben dan we überhaupt voor mogelijk houden! We hebben er geen idee van hoe energiek en goed we ons kunnen voelen. Zelfs als je nu denkt, ik voel me best goed en energiek, dan zeg ik je dat je je nog energieker kunt voelen, veel energieker. Buiten het feit dat we in deze tijd in een enorm schoningsproces zitten en waarbij er nare zware energieën kunnen vrijkomen waar je last van kunt hebben, kun je je veel energieker voelen dan je nu denkt.

Als we eens wisten wat de juiste voeding voor effect heeft op ons hele lijf. Je lichaam zit zo ingenieus in elkaar en zal met de juiste voeding zich veel beter voelen. Er is maar een stap nodig en dat is jezelf deze vraag stellen; wil ik me beter gaan voelen of neem ik genoegen met hoe ik me nu voel? Vaak moeten mensen zich eerst ziek, zwak en misselijk gaan voelen om actie te willen ondernemen.

Alleen mensen die constant in zichzelf het beste naar boven willen halen en leergierig zijn, open staan voor een nieuwe zienswijze en zichzelf het allerbeste gunnen, die mensen lopen vaak voorop om bijvoorbeeld voedsel eens op een heel andere manier voor zichzelf te bekijken. Deze mensen zijn vaak al dicht bij hun gevoel, zijn kritisch en nemen niet alles zo maar klakkeloos over van anderen. Wat wordt gezegd of wordt beweerd door bijvoorbeeld de zogenaamde voedingsdeskundigen toetsen deze mensen aan hun gevoel en weten zo onafhankelijk te kiezen wat goed voor ze is. Ze vertrouwen op hun gevoel en in de praktijk duidt dat er vaak op dat ze gaan merken dat ze zich beter gaan voelen. Hun gevoel van eigenwaarde zorgt ervoor dat ze zichzelf het allerbeste gunnen, dus ook op voedingsgebied.

Velen hebben de kracht en macht buiten zichzelf gelegd, ze laten zich leiden door wat mensen van buitenaf vinden of voorschrijven wat ze moeten eten. Het feit dat er nog steeds mensen zijn die vlees eten omdat ze denken dat echt nodig te hebben, zijn gewoonweg dom en hebben flink de gordijnen dicht. Hoeveel voorbeelden zijn er al niet van mensen die zich supergezond voelen en die een fantastisch leven hebben zonder vlees te eten! Buiten het feit dat je vlees best kunt eten, heb je het niet nodig en als je dan vlees eet, eet dan scharrelvlees.

Hoe komen we er dan bij om de vleesindustrie in Nederland de kans te blijven geven uit te breiden? Dit is toch werkelijk van de zotte! In plaats van het land wat nu gebruikt wordt voor de vleesconsumptie, zouden we in Nederland op dezelfde plekken graan moeten verbouwen.

We gaan toe naar een tijd dat we het beste zo onafhankelijk mogelijk van het buitenland kunnen worden. Rampen teisteren de wereld en zullen ook hun effect hebben op de voedingsindustrie. Het moet kleinschaliger en we moeten ons veel meer richten op plantaardige voeding en lokale voedselverbouwing, dit is een must!

Iets waar helaas in de media nagenoeg niets over wordt gezegd zijn de vele initiatieven van mensen die dicht bij hun gevoel zijn en voelen dat het heel nuttig is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn wat begint bij je eigen groentetuin, of je tuin delen met anderen.

Ik voorspel je nu al dat er binnen afzienbare tijd in de supermarkten bepaalde schappen leeg zullen zijn, omdat er niet meer van alles geïmporteerd kan worden vanuit het buitenland.

We hebben toch ook al gezien dat de graanproductie in Rusland door natuurrampen geteisterd was en dat wij als Nederland daardoor minder graan hebben kunnen importeren. En wij gaan maar vrolijk verder met die megavarkensstallen, terwijl we ook ons eigen graan zoveel mogelijk kunnen verbouwen.

De boeren zouden hun visie eens wat kunnen verbreden, in mogelijkheden kunnen gaan denken en hun gevoel kunnen gaan raadplegen. Als ik boer was dan zou ik investeren in de tuinbouw en in graan. Neem van mij aan dat als je winst wilt maken, nu en in de toekomst, dan moet je in graan gaan en al die kutplannen voor de vleesindustrie van tafel schuiven.

Marjon

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply