Leven van liefde

handen hart3Ik wil het ergens met jullie over gaan hebben wat jullie hoogst waarschijnlijk nog niet eerder zo hebben bekeken, dat schept verwachtingen nietwaar!

Zouden wij zonder eten kunnen? Nee, hoor ik de meesten onder jullie zeggen. Als ik nu zeg dat dit wel kan, ga ik dan te ver? Zouden wij zonder liefde kunnen?

Nee, hoor ik jullie zeggen, daar kunnen jullie dus wel bij, zonder liefde kun je niet leven dat staat als een paal boven water. Een kindje wat opgroeit zonder liefde is mager en ziet er, noem het maar dof en bleek uit in het gezichtje, de oogjes stralen niet en er zit geen sprankeling in. Heeft een kindje het naar zijn zin dan straalt ie, heeft een gezonde blos op de wangen, de liefde stroomt door het hele lijfje en het kindje heeft er zin in, is onderzoekend en wil de wereld ontdekken. Dit zijn duidelijke kenmerken van een kindje wat opgroeit met veel liefde = aandacht.

Wat wil ik jullie hier nu mee duidelijk maken. We gaan er even vanuit dat beide kinderen dezelfde stoffelijke voeding binnen krijgen, alleen bij de een ontbreekt het aan liefde. Ik vind het zo duidelijk te zien bij kinderen of ze in een liefdevolle omgeving opgroeien. Een kind wat omringd is door liefde ziet er veel stralender en levenslustiger uit.

Nu is het zo dat we de liefde in energie in de stof moeilijk kunnen waarnemen. Het is daarentegen wel te voelen als je goed aangesloten bent op je gevoel, dan zul je het volgende ervaren als je in iemand zijn aanwezigheid bent die liefde uitstraalt: Je zult het warmer hebben, je bent meer ontspannen, je durft vaak jezelf meer te laten zien, lees jezelf te zijn, en je zult minder trek hebben in eten.

Als ik jullie nu eens een leuk voorbeeld geef om op dit laatste in te gaan, namelijk minder trek hebben in eten. Voordat ik mijn lief ontmoete was ik hevig verslaafd aan een stukje chocolade, iedere week verdween er wel een reep in mijn boodschappenmandje of onderweg in de trein had ik een stukje chocolade bij me. En sinds ik Rein ken is de behoefte aan chocolade verdwenen, omdat hij mij vervult met liefde.

Na diep van binnen te hebben gekeken naar mijn hele voedingspatroon weet ik nu dat veel zoetigheden en met name chocolade manieren zijn om het gemis aan liefde in jezelf te vullen. Het wordt vaak een gewoonte en voordat je het weet is het een patroon waar jezelf amper erg in hebt.

Nu staat de huidige wereld er zo voor dat er nog maar weinig liefde te vinden is. Als ik zeg dat liefde aandacht is dan kun je het voor jezelf wellicht al beter plaatsen, wie heeft er nog echt tijd en aandacht voor elkaar? De ware vervulling is daar in te vinden.

Kom ik weer terug bij leven van liefde, geen eten maar liefde. Er zijn mensen die zich vervult wisten van liefde en in een periode zonder stoffelijke voeding prima hebben kunnen leven, vaak hebben zij dit al eerder ervaren in een vorig leven. Het is om maar eens een eyeopener te geven van wat er allemaal mogelijk is. Laat ik er bij zeggen dat ik niemand aanmoedig om dit gelijk in de praktijk te brengen, aangezien dit ieder zijn eigen verantwoordelijkheid is en de kans van slagen sterk afhankelijk is van zijn of haar graad van bewustwording.

Jezelf met alleen maar liefde voeden, ook wel prana genoemd, is iets wat voor weinigen is weggelegd en wat niet een doel op zich is.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat we genieten van al het stoffelijk voedsel wat moeder aarde ons te bieden heeft.

Marjon

Tags: , , ,

Leave a Reply