We worden besodemieterd!

strip zuivelsuperWat is ware voeding?

Wie stelt zichzelf deze vraag wel eens? We zijn met name in de Westerse wereld verwend en gewend aan al het voedsel wat ons zo gemakkelijk wordt aangeboden in de winkels en supermarkten. We laten ons door de supermarkt zelf of zogenaamde deskundigen van alles vertellen en wijsmaken van wat goed voor ons is en wat niet.

Ik weet niet of je er wel eens op let, maar in de supermarkt vind je zoveel onzinnige produkten die worden aangeprezen en aanbevolen, alsof we zonder deze produkten ziek of ongezond zouden zijn. We zouden die produkten ernstig nodig hebben om ons goed te voelen!

Ik vind het eigenlijk misdadig dat er zomaar, vooral vanuit de ‘voedingsindustrie’ ons van alles verteld en aanbevolen kan worden alsof zij de waarheid in pacht hebben, terwijl de hoofdmotivatie niet de gezondheid van mensen is, maar het verkoopcijfer van het product leidend is. Ik heb het bijvoorbeeld over produkten als yakult, een soort melkzuurbacterie die je zou moeten nemen ter bevordering van je darmwerking.

Weet je dat wij een van de landen zijn die het meeste melkprodukten verkopen en nuttigen? Terwijl melk er in principe is om de jonge dieren te voeden en bij mensen om de baby’tjes te voeden. Het idee dat wordt geopperd door de voedingsindustrie dat wij melk nodig hebben is dus volstrekte onzin. De enige die melk nodig heeft zijn de baby’tjes, en dan nog het liefst echte moedermelk, en de jonge dieren. Af en toe een beetje yoghurt voor de lekker of een beetje melk door de koffie daar is niets mis mee, maar het echt nodig hebben om je volmaakt gevoed te weten, nee.

Als iedereen bewuster zou omgaan met zijn eten zou hij of zij heel andere keuzes maken. Het is niet voor niets dat er zoiets bestaat als melkallergie, het lichaam geeft een signaal af dat het zich niet goed voelt bij de lichaamsvreemde stof. We laten het ons ook zo graag en gemakkelijk vertellen, een ander weet het toch beter voor ons, die heeft er toch voor gestudeerd? Of, iedereen vindt dat toch, dan vind ik het ook maar.

Leve de mensen die niet zo maar alles klakkeloos overnemen, mensen die de moeite nemen zichzelf vragen te stellen over van alles en nog wat, want wij worden als proefkonijnen beschouwd waar goed aan verdiend kan worden. Neem van mij aan dat de grote bazen in de voedingsindustrie er werkelijk baat bij hebben de consument dom te houden. Natuurlijke voedingsrijke stoffen worden uit produkten gehaald, zodat mensen zich niet genoeg gevoed voelen en zich bijvoorbeeld gaan bijvoeden met voedingssupplementen. Ook de zogenaamde vitaminepillenindustrie heeft daar weer baat bij. Wat een zotheid en wij arme sloebers denken dat iedereen van hogerhand het beste met ons voor heeft als consument?! Neem van mij aan dat het echt zo werkt.

Jouw gevoel bij de keuze van voeding zou leidend moeten zijn en niet die van de bazen en zogenaamde geleerde voedingdeskundigen. Iedereen zou in contact met zijn lijf en zijn gevoel moeten gaan, voordat hij een keuze maakt wat te kopen en te eten aan voeding. Dan zouden velen erachter komen dat ze met pure produkten en zelfs door sommige produkten eens te laten staan zich veel fitter zouden gaan voelen.

Marjon

Tags: , ,

One Response to “We worden besodemieterd!”

  1. krishna Says:

    hoi,

    Super stuk, wij kunnen simpel weg de grote hoeveelheid melk-eiwitten niet verwerken.

    We worden er werkelijk ziek van!

    Krishna&co.

Leave a Reply