Vervuiling van ons voedsel

bioindustriekippen‘TÓK…TOK TOK TOK …TÓÓOK.’

Wat zijn we in Godsnaam aan het doen met onze kippen, wat heet onze kippen, want in principe is niemand iemands eigendom! Hoe durven wij de kippen te voeren met voedsel wat afkomstig is van bedrijven die vanwege het kostenplaatje goedkope rotzooi in het kippenvoer doen.

.

Ongeloofelijk. De hele wereld is hartstikke gek geworden hoe wij met de dieren omgaan. Dat we dieren willen eten is tot daar aan toe, maar dat we ze grootbrengen in grote fabrieken, waar nauwelijks bewegingsvrijheid of frisse lucht is, is schandalig.

Denken jullie nu echt dat er nog voedingswaarde zit in voedsel dat afkomstig is van dieren die op een onnatuurlijke en dieronterende manier worden gehouden!? Ik weet wel zeker vrijwel niet.

Ik ga jullie nu iets zeggen dat jullie wellicht steil achterover zal doen slaan, maar de reden waarom je denkt dat er nog voeding in zit, is dat je er met je gedachten die waarde aan hebt gegeven, namelijk die van dit vlees of dat ei  is voedzaam.

Als je een stukje wild vlees zou proeven in vergelijking met vlees van kistkalveren zou je alleen al door je gevoel te volgen, voelen en ervaren dat het wilde vlees veel voedzamer en vervullender is.

Natuurlijk zit de energie, van hoe het dier geleefd en zich gevoeld heeft, in zo’n stukje vlees!

Als wij goed voor onze groententuin zorgen, dan zijn de groentes toch ook vaak veel smaakvoller en is de oogst veel groter. Voor sommigen, en eigenlijk zijn dat de meesten, die ver van hun gevoel afstaan, is dat wat ik hierboven beschreven heb moeilijk te begrijpen.

We zijn zo afgedwaald van ons gevoel dat we die kunstmatige manier van voedselvoorziening allemaal ‘normaal’ zijn gaan vinden!

In de supermarkt vind je nog maar weinig terug van de oorspronkelijke voeding. Wij als consument willen graag snel en goedkoop het voedsel, waardoor de kwaliteit van het voedsel achteruit gaat. Houden we dan niet meer van ons lijf door het zo vol te stoppen met al dit, noem het, nepvoedsel? Kunnen we het dan echt niet meer opbrengen om te genieten van puur oorspronkelijk voedsel en onszelf zo het allerbeste te gunnen?

Zelfs het bereiden van voedsel wordt als een last gezien, waardoor we maar al te graag de magnetron zijn entree hebben laten doen. Ongeloofelijk! Als mensen het plezier in koken, het bereiden van voedsel, en de pure smaken van voeding weer zouden ontdekken, dan pas zouden ze weten wat ze missen en zouden ze meer aanvoelen wat een misdaad het is om zo met ons voedsel om te gaan. Ook zou er meer gevoel komen naar de dieren, die onnodig lijden omdat wij zo graag snel en goedkoop een ei of een stuk vlees op ons bord willen hebben.

Marjon

Tags: , , , , ,

Leave a Reply