Paardenkracht

Het is vrijdag en ik heb zojuist paard gereden. Wat is een paard toch een fantastisch dier en wat een kracht heeft hij, ongelooflijk. Gisteren heb ik me ook heerlijk vermaakt met politie te paard, een tv-serie die werkelijk op een prachtige manier de relatie tussen paard en zijn bereider laat zien. Ik heb groot respect voor zowel deze politiemensen als voor deze paarden, ze durven er toch maar op uit te trekken om het kwaad te bestrijden. Ja, noem het maar zo, want af en toe is het een zooitje in de buitenwereld en voor de mensen die zo orde willen houden, petje af!paard in wei 2

Waar wil ik nu naar toe met mijn verhaal. Ik zou jullie eens wat meer naar een paard willen laten kijken. Ik wil jullie tenslotte met deze columns en straks met het boek prikkelen om dieper te kijken naar zaken die nu als vanzelfsprekend worden ervaren, zo kom je tot de ontdekking dat vele zaken helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Wij, als mensen, hebben zo’n fantastisch werkend lichaam, spijsverteringsorganen en andere organen die zorgen dat alles functioneert en die er voor zorgt dat je als ziel een fantastische ervaring in de stof kunt hebben. Ja, zo is het eens anders benaderd, niet!

In wezen is het in verhouding maar een korte periode dat je op de aarde verblijft, dus zolang je er bent kun je er maar beter volop van genieten. Elke dag is het weer een uitdaging om al het goede er uit te halen wat er in zit.

Als we nu weer even terug gaan naar hoe fantastisch ons lijf werkt en hoe alles feilloos op elkaar inspeelt dan kom je, alleen al door het spijsverteringsstelsel nauwkeurig te bekijken, in grote verwondering hoe ingenieus alles werkt.

Nu wordt er op voedingsgebied door allerlei mensen van alles geadviseerd en zou je zelfs de schijf van vijf moeten volgen om gezond te zijn. WAT EEN QUATSCH!

Het is jammer dat mooie voorbeelden, die je vaak wel op het internet en soms in je persoonlijke omgeving vindt, je worden onthouden. Ik heb het dan over mooie voorbeelden hoe kerngezond je kunt zijn door gewoon je eigen gevoel te volgen met eten en precies dat te nemen wat nodig is. Er zijn mensen en gezinnen die zelfs een prima gezond leven leiden door alleen maar groenten, fruit en wat noten e.d. te eten.

Waarom komt dit nu niet eens veelvuldig in de media? Waarom worden wij zo geadviseerd op het gebied van voeding?

Vaak is dit ook nog eens met de intentie dat wij het zelf allemaal niet weten en dat we alle kennis buiten onszelf moeten halen.

Een veel gebruikte motivatie is afhankelijkheid creëren bij mensen, geld verdienen en zelf een positie verwerven van macht en status. Mensen motiveren om werkelijk bij hun kracht te komen en ze te inspireren zelf iets te vinden voor wat betreft hun eigen voedingspatroon? Ho maar!

Het stoort me zo ontzettend dat mensen afhankelijkheid worden gemaakt en daar zijn de grote machtige bedrijven in de voedingsindustrie meesters in. Het wordt de hoogste tijd dat we zelf weer iets gaan vinden. Lange leve de mensen die daarin al het voortouw nemen.

En even terugkomend op het paard. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat dit enorm krachtige dier alleen maar leeft van……….. Ja, GRAS, STRO en WATER!!!!!!!!!!!

Hij heeft nagenoeg precies dezelfde spijsverteringsorganen als de mens en toch kan hij hier prima van leven! Denk daar maar eens over na.

Marjon

Tags: , ,

Leave a Reply