Waarom hou ik niet van groenten?

Heb je kinderen wel eens gehoord dat ze iets niet lusten? ‘Mama, ik lust geen spruitjes.’ Wat zou daar nou aan ten grondslag liggen?

Ik vind het leuk jullie hier iets over te vertellen. Wat voor energie zou er nu in groentes zitten? Ik hoor jullie zeggen, ‘hele goede en het is gezond’ en dat is ook zo. Groentes zijn ontzettend voedzaam en zorgen voor een enorme hoeveelheid aan energie. Maar er is een maar, waar ik jullie iets over wil gaan vertellen. Zou het kunnen zijn dat de groenten die we tegenwoordig in het schap bij de supermarkt vinden anders zijn dan heel lang geleden? Ja, kan ik je zeggen.

spruiten2Een aantal van jullie zullen vast al wel eens gehoord hebben van genetische manipulatie en dan met groenten en fruit! Voelt dit goed voor jullie? Niet echt hè! Waarom zou dit nu niet goed voelen? Zou er bij de schepping, en dan hebben we het over het fruit en de groenten, niet voor gezorgd zijn dat alle vitaminen en voedingstoffen er volmaakt in aanwezig zijn? Weer kan ik je een bevestigend antwoord geven. Natuurlijk is bij een oorspronkelijk stuk fruit of groente alles aanwezig wat je lijf nodig heeft om zich gezond en vitaal te voelen.

Er van uit gaande dat ons lichaam volmaakt is en van oorsprong precies weet welke volmaakte voeding hij nodig heeft waar zou je lichaam dan gevoelsmatig de voorkeur aan geven?! Precies aan voeding wat zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijkheid ligt.

En dan nu de vraag kunnen we tegenwoordig nog groenten en fruit vinden die dicht bij de oorspronkelijkheid ligt, zoals ze volmaakt zijn geschapen? Heel weinig, kan ik je zeggen. Er is met heel veel groenten en fruit geknoeid, zo zou ik het willen noemen, want waarom is het nodig om bijvoorbeeld een druif door te telen zodat de consument een stevig vruchtvlees krijgt zonder pitjes omdat ze dat zogenaamd lekker vinden? U vraagt wij draaien en maken er lekker winst mee?! Een goede motivatie? Niet echt hè. Soms is het onwetendheid en soms een weten.

De motivatie, lees intentie hoe er met voedsel wordt omgegaan, heeft ook nog eens een grote invloed. Wat ik er maar mee wil zeggen is dat die oorspronkelijke druif waarvan het vruchtvlees wat zachter is en waar gewoon de pitjes in zitten veel voedzamer is dan een doorgeteelde druif. Ga maar eens proeven, voelen en ervaren wat het voor jou doet. En zo zijn er natuurlijk nog vele voorbeelden te noemen.

Kom ik nu weer terecht bij de vraag waarom sommige mensen niet van groenten houden. Als er nu weinig groenten te vinden zijn waar niet aan geknoeid is, zou ons lijf dan niet vanuit het gevoel aangeven; dat wil ik niet eten; dat is niet goed voor mijn lijf?! Natuurlijk zit het zo! Als je naar je gevoel luistert zal je lijf precies aangeven wat voor hem een fijne ervaring is. Ooit wel eens een zongerijpte tomaat geproefd die precies op tijd klaar is om geplukt te worden? Zoveel voedzamer en voller van smaak is dit al. Als je niet van tomaten houdt, zou je ze eigenlijk van de zomer eens zelf moeten verbouwen en ze met liefde moeten grootbrengen, want ook dat is van invloed op de voedzaamheid. Daarna wil ik je nog wel eens spreken hoe je over tomaten denkt. Lees ‘voelt’.

Over de oorspronkelijkheid van groente en fruit is nog veel te zeggen, maar daar ga ik het een andere keer over hebben. Een andere oorzaak die nog niet is genoemd van het niet houden van groenten en ook fruit ligt nog in een andere hoek en dat heeft te maken met groei en bewustwording. Er van uitgaande dat je alleen maar voedzame en volmaakte groenten en fruit tot je beschikking hebt en je zou dan toch nog kiezen voor meer voedingsproducten als vlees en dergelijke, dan heeft dat ermee te maken dat je nogal aards bent, graag het een en ander bij het oude wilt houden en moeite hebt met jezelf bewust worden en openstaan voor nieuwe inzichten over jezelf. Heb ik jullie nu aan het schrikken gebracht? Nee toch?! Er is niets mis mee hoor met een stukje vlees. Ik zou dan wel scharrelvlees nemen, maar het houdt je in een lagere trilling. Vlees heeft een lage trilling en is ook zwaarder verteerbaar.

Als je je bewust wordt zul je merken dat je voedingspatroon er ook anders gaat uit zien. Je zult meer behoefte hebben aan lichtere voeding, voeding dus van een lichtere trilling zoals groenten en fruit. Alles dus naar gevoel, niets moet alles mag en ieder heeft zijn eigen unieke pad en daar staat geen tijd voor.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply